Werkzaamheden en projecten

Om de verkeersdrukte op de A12 tussen Arnhem en de Duitse grens te verminderen, wordt er de komende jaren gewerkt aan de weg. Gepland staan onder andere de verbreding van de A12 tussen Westervoort en knooppunt Oud-Dijk en het doortrekken van de A15. Ook wordt er onderhoud uitgevoerd aan bestaande wegen en bruggen, bijvoorbeeld aan de IJsselbruggen.

Rijkswaterstaat, de provincie Gelderland, de gemeenten en het bedrijfsleven in de regio pakken dit samen aan. We stemmen de werkzaamheden goed af. Met A12 Slim Reizen stimuleren we mensen daarnaast anders reizen op de A12 en de wegen daar omheen. Daarmee werken we samen aan een betere doorstroming van het verkeer en een bereikbare en leefbare A12-regio.

Op deze pagina lees je meer over de geplande werkzaamheden, de verkeershinder op de A12 en de omringende wegen. Bekijk ook wat jij kunt doen door je reis slim te plannen. 

Vermijd de drukte op de A12!

Kun jij misschien op minder drukke tijden reizen?

  • Vooral in de ochtendspits (van ongeveer 06:00 - 09:30 uur) is er veel verkeer naar het westen, richting Arnhem. Tussen de Duitse grens en Zevenaar is het hier zelfs de hele dag erg druk.
  • Aan het eind van de middag is er veel verkeer richting het oosten. De avondspits duurt ongeveer van 16:00 - 19:00 uur. Maar ook deze kant op is het eigenlijk de hele dag druk.
  • Daarnaast kan er file staan als gevolg van een ongeluk. Bekijk daarom altijd voor je vertrekt de actuele verkeersinformatie van de regio Arnhem.
  • Check voor vertrek de routeplanner hieronder op de pagina.

Zijn er werkzaamheden op jouw route?

  • Bekijk of je misschien nog slimmer kunt reizen: op een ander tijdstip, via een andere route of met ander vervoer dan de auto. Of werk thuis als dat mogelijk is. 

Bekijk ook onze reistips voor verschillende groepen reizigers.

Actuele reisinformatie

Actuele reisinformatie
Actuele reisinformatie > Bekijk de kaart Aanmelden A12 drukte alert

Werkzaamheden

  • A12 IJsselbrug

    1-1-2020/1-1-2025 | 2 richtingen | aangepaste situatie

Plan jouw ideale reis


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn