Werkzaamheden en projecten

Om de verkeersdrukte op de A12 tussen Arnhem en de Duitse grens te verminderen, wordt er de komende jaren gewerkt aan de weg. Gepland staan onder andere de verbreding van de A12 tussen Westervoort en knooppunt Oud-Dijk en het doortrekken van de A15. Ook wordt er onderhoud uitgevoerd aan bestaande wegen en bruggen, bijvoorbeeld aan de IJsselbruggen. Rijkswaterstaat, de provincie Gelderland, de gemeenten en het bedrijfsleven in de regio pakken dit samen aan en stemmen de werkzaamheden goed af. Onder de noemer 'A12 Slim Reizen' stimuleren we daarnaast anders reizen op de A12, de provinciale en lokale wegen. Met als doel een betere doorstroming van het verkeer en een bereikbare en leefbare A12-regio.

Op deze pagina lees je meer over de geplande werkzaamheden, de verkeershinder op de A12 en de omringende wegen. Bekijk ook wat jij hiermee kunt doen door je reis slim te plannen. 

Drukke tijden op de A12

Kun jij misschien op minder drukke tijden reizen? In de ochtendspits (van ongeveer 06:00 - 09:30 uur) is er met veel verkeer naar het westen, richting Arnhem. Tussen de Duitse grens en Zevenaar is het in deze richting zelfs de hele dag erg druk. En aan het eind van de middag rijdt het verkeer vooral naar het oosten. De avondspits duurt ongeveer van 16:00 - 19:00 uur. Maar ook deze kant op is het eigenlijk de hele dag door druk. Daarnaast kan er file staan als gevolg van een ongeluk. Bekijk daarom altijd voor je vertrekt de actuele verkeersinformatie van de regio Arnhem. 

Check voor vertrek de routeplanner hieronder op de pagina. Zijn er werkzaamheden op jouw route? Bekijk of je slimmer kunt reizen: op een ander tijdstip, via een andere route of met ander vervoer dan de auto. En op dit moment is het zelfs beter om thuis te werken als dat mogelijk is, om de verspreiding van Corona te beperken. 
Bekijk onze reistips.

Plan jouw ideale reis


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn