A12: renovatie IJsselbruggen

In 2022 is Rijkswaterstaat samen met Savera IJsselbruggen gestart met de renovatie van de 2 stalen A12 IJsselbruggen bij Arnhem. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit laswerkzaamheden aan de onderkant van de bruggen. De komende jaren brengt Rijkwaterstaat bijna 2 km extra stalen balken aan om de bruggen te versterken en worden er ongeveer 2.000 bestaande lasverbindingen verbeterd. Ook worden de inspectiepaden en 2 steunpunten vernieuwd. De renovatie is in 2026 klaar.

Waarom worden de IJsselbruggen gerenoveerd?

  • De A12 is een belangrijke achterlandverbinding van en naar Duitsland.
  • Ook voor regionaal verkeer rondom Arnhem en de Liemers is de A12 van groot belang. Sinds 2017 is bekend dat de 2 stalen IJsselbruggen in de A12 richting
  • Duitsland toe zijn aan renovatie en versterking.
  • Van 2022 tot en met 2026 worden de 2 stalen IJsselbruggen gerenoveerd.
  • Na de renovatie zijn de bruggen weer 30 jaar vrij van groot onderhoud.

Wat betekent deze renovatie voor mij?

De twee stalen IJsselbruggen in de A12 richting Duitsland worden gerenoveerd en versterkt. In beide rijrichtingen zijn de rijstroken verschoven. Het verkeer maakt tijdens de renovatie gebruik van de bruggen waaraan niet wordt gewerkt. Voor het verkeer op de A12 bij de IJsselbruggen geldt een maximumsnelheid van 90 km/h. 

Hoe reis ik slim tijdens de renovatie van de IJsselbruggen?

Door de snelheidsbeperking ondervindt het autoverkeer enigszins hinder van de renovatie. Voorkom dat je in de file staat: bekijk onze reistips om slim te reizen.

Meer informatie

Op de website van Rijkswaterstaat vind je de volledige planning van de werkzaamheden. Ook vind je hier meer achtergrondinformatie over het project.

start project

2022

einde project

2026

website

https://bit.ly/30NT27L


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn