A12: renovatie IJsselbruggen

De IJsselbruggen op de A12 zijn toe aan een renovatie. Ondanks dat ze veilig zijn, moeten ze gerenoveerd worden zodat ze ook de komende jaren veilig gebruikt kunnen worden. Op deze pagina lees je meer over wat deze renovatie inhoudt en hoe jij slim reist tijdens deze renovatiewerkzaamheden.

Waarom worden de IJsselbruggen gerenoveerd?

  • De A12 is een belangrijke achterlandverbinding van en naar Duitsland.
  • Ook voor regionaal verkeer rondom Arnhem en de Liemers is de A12 van groot belang. Sinds 2017 is bekend dat de 2 stalen IJsselbruggen in de A12 richting
  • Duitsland toe zijn aan renovatie en versterking.
  • Van 2022 tot en met 2026 worden de 2 stalen IJsselbruggen gerenoveerd.
  • Na de renovatie zijn de bruggen weer 30 jaar vrij van groot onderhoud.

Wat betekent deze renovatie voor mij?

De twee stalen IJsselbruggen in de A12 richting Duitsland worden gerenoveerd en versterkt. In beide rijrichtingen zijn de rijstroken verschoven. Het verkeer maakt tijdens de renovatie gebruik van de bruggen waaraan niet wordt gewerkt. Voor het verkeer op de A12 bij de IJsselbruggen geldt een maximumsnelheid van 90 km/h. 

Hoe reis ik slim tijdens de renovatie van de IJsselbruggen?

Het autoverkeer ondervindt in deze fase beperkte hinder, maar fietsers nog niet. Reis dan ook met de fiets over de IJsselbruggen, als dat voor jou mogelijk is. Kun je echt alleen met de auto reizen, bekijk dan onze reistips om slim te reizen.

Meer informatie

Op de website van Rijkswaterstaat vind je de volledige planning van de werkzaamheden. Ook vind je hier meer achtergrondinformatie over het project.

start project

2022

einde project

2026

website

https://bit.ly/30NT27L


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn