Handige voorzieningen voor slim reizen

In de A12-regio Arnhem, Liemers en Achterhoek zijn er verschillende voorzieningen die slim reizen voor jou makkelijker maken. Denk aan snelfietspaden, projecten voor elektrisch deelvervoer en carpoolplaatsen. Op deze pagina lees je alles over deze en alle andere voorzieningen.

Snelfietspaden

Via de snelfietspaden in de regio Arnhem, Liemers en Achterhoek vermijd je druk verkeer en bereik je sneller je plaats van bestemming. De Liemers is een snelle fietsroute tussen Westervoort en Zevenaar. De F12 verbindt de snelfietsroute De Liemers in Westervoort met de bedrijventerreinen in Duiven (Roelofshoeve/Centerpoort) en loopt door naar Zevenaar. Bekijk op de kaart hoe jij snel naar je bestemming fietst.

Meer weten over de snelfietsroutes

Ehubarnhem.nl

Bij de eHUB's in Arnhem vind je verschillende elektrische vervoermiddelen die je kunt gebruiken op reis in en om de stad. Zo kan je de auto laten staan voor je woon-werkverkeer, overstappen op de elektrische fiets nabij het station, of snel boodschappen doen met een elektrische bakfiets. 

eHUB is een Europees project waarbij op verschillende plekken in Arnhem een verzamelpunt komt voor elektrisch deelvervoer. Zo staan er nu elektrische Urbee fietsen en elektrische Amber auto’s op diverse eHUBs. Kijk voor het aanbod per locatie hier.

 

Naar ehubarnhem.nl

Carpoolplaatsen

Reis samen met collega’s naar je werk of zakelijke afspraken! In en rondom Arnhem zijn meerdere carpoolplaatsen aanwezig die dit makkelijk voor je maken. Hiermee bespaar je brandstofkosten en help je direct mee aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in de regio Arnhem, Liemers en de Achterhoek. Ga ook carpoolen en help mee de verkeersdrukte in de regio te verminderen. Geen collega in de buurt die naar dezelfde bestemming reist? Meerdere platforms bieden een oplossing, zoals Toogthr of Meerijden.

Carpoolplaatsen

Deelfietsen

Snel en makkelijk een goede fiets huren? In Arnhem, de Liemers en de Achterhoek vind je genoeg mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de OV-fiets van de NS. Alleen al op Arnhem Centraal zijn er ruim 400 OV-fietsen beschikbaar. Tegen een laag tarief kun je een hele dag gebruik maken van deze fietsen. Ook op andere NS-stations in en rondom Arnhem zijn OV-fietsen beschikbaar, zoals in Westervoort en Duiven. 

Bekijk de beschikbaarheid van OV-fietsen

P+R

Kies je ervoor om deels met de auto te reizen en deels met het openbaar vervoer? En wil je gratis je auto parkeren? Dit kan op diverse locaties in de regio Arnhem, Liemers en Achterhoek. Je parkeert er gratis je auto en betaalt alleen de kosten voor het OV. Zo parkeer je dus voordelig én reis je duurzaam. Kijk op ANWB routeplanner-parkeren of Parkopedia

Meer informatie over P+R

Werkhub Wehl

Verkeer uit de regio Achterhoek op weg naar de A12 kan kiezen: ga ik in de file staan of besteed ik mijn tijd om alvast aan het werk te gaan. Samen met ondernemers en de regio Achterhoek onderzoeken we de mogelijkheid om een werkhub te maken ter hoogte van Wehl. Daar kun je dan alvast aan de slag, totdat de file is opgelost. Of je plant er een werkoverleg. De werkhub is ook te gebruiken als flexwerkplek.


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn