Handige voorzieningen voor slim reizen

In de A12-regio's Arnhem, Liemers en Achterhoek zijn er verschillende voorzieningen die slim reizen voor jou makkelijker maken. Denk aan snelfietspaden, projecten voor elektrisch deelvervoer en carpoolplaatsen. Op deze pagina lees je alles over deze en alle andere voorzieningen. Mis je op deze pagina nog handige informatie over slim reizen op en rondom de A12 Arnhem – Duitse grens? Laat het ons weten via info@a12slimreizen.nl

Snelfietspaden: 2 fietsers

Snelfietspaden

Via de snelfietspaden in de regio's Arnhem, Liemers en Achterhoek vermijd je druk verkeer en bereik je sneller je plaats van bestemming. De Liemers is een snelle fietsroute tussen Westervoort en Zevenaar. De F12 verbindt de snelfietsroute De Liemers in Westervoort met de bedrijventerreinen in Duiven (Roelofshoeve/Centerpoort) en loopt door naar Zevenaar. Bekijk op de kaart hoe jij snel naar je bestemming fietst.

Meer weten over de snelfietsroutes

Auto's geparkeerd bij een station terwijl een trein langs komt rijden

P+R

Kies je ervoor om deels met de auto te reizen en deels met het openbaar vervoer? En wil je gratis je auto parkeren? Dit kan op diverse locaties in de regio's Arnhem, Liemers en Achterhoek. Je parkeert er gratis je auto en betaalt alleen de kosten voor het OV. Zo parkeer je dus voordelig én reis je duurzaam. Kijk op ANWB routeplanner-parkeren of Parkopedia

Meer informatie over P+R

P+R en carpoolplaats naast station, parkeerplaats met auto's

Carpoolplaatsen

Wil jij samen met collega’s naar je werk of zakelijke afspraken rijden? Dan vind je in en om Arnhem meerdere carpoolplaatsen waar je kunt instappen. Als je samen in de auto stapt bespaar je brandstofkosten en help je direct mee aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in de regio's Arnhem, Liemers en de Achterhoek. Ga ook carpoolen en help mee de verkeersdrukte op de A12 te verminderen. Geen collega in de buurt die naar dezelfde bestemming reist? Meerdere platforms bieden een oplossing, zoals Toogthr of Meerijden.

Carpoolplaatsen

EHUB Arnhem

Ehubarnhem.nl

Bij de eHUB's in Arnhem vind je verschillende elektrische vervoermiddelen die je kunt gebruiken op reis in en om de stad. Zo kan je de auto laten staan voor je woon-werkverkeer, overstappen op de elektrische fiets nabij het station, of snel boodschappen doen met een elektrische bakfiets. 

eHUB is een Europees project waarbij op verschillende plekken in Arnhem een verzamelpunt komt voor elektrisch deelvervoer. Zo staan er nu elektrische Urbee fietsen en elektrische Amber auto’s op diverse eHUBs. Kijk op de website van eHUB voor het aanbod per locatie.

Naar ehubarnhem.nl

Deelauto en bakfiets, gezin er naast

Autodelen

Heb je af en toe een auto nodig, dan is een deelauto misschien handig. Flexibel en betaalbaar. Een een mooie aanvulling op meer thuiswerken, fietsen en het OV.

Op de kaart van Ritjeweg zie je waar je bij jou in de buurt deelauto's van diverse aanbieders vindt. En kijk ook eens op de websites Autodelen en Iedereendoetwat voor meer informatie over autodelen.

 

Deelfietsen: 2 fietsers

Deelfietsen

Snel en makkelijk een goede fiets huren? In Arnhem, de Liemers en de Achterhoek vind je genoeg mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de OV-fiets van de NS. Alleen al op Arnhem Centraal zijn er ruim 400 OV-fietsen beschikbaar. Tegen een laag tarief kun je een hele dag gebruik maken van deze fietsen. Ook op andere NS-stations in en rondom Arnhem zijn OV-fietsen beschikbaar, zoals in Westervoort en Duiven. 

Bekijk de beschikbaarheid van OV-fietsen


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn