Reistips

Wist je dat je heel eenvoudig veel slimmer kunt reizen? Op deze pagina vind je handige tips voor jouw reis. Ook hebben we tips voor werkgevers. Probeer ze eens uit en ervaar zelf hoe jij slimmer kunt reizen.

Reistips voor forenzen

Tips Fiets

Pak de fiets of e-bike

In de regio zijn diverse voorzieningen om (elektrische) fietsen te huren en te delen. Via de snelfietspaden in de regio Arnhem, Liemers en Achterhoek omzeil je de drukte en fiets je sneller naar je plaats van bestemming. Misschien kun je de fiets ook combineren met het OV? fiets mee in het OV

Tips Klok

Vertrek eerder of later

Door eerder of later te vertrekken, vermijd je drukke verkeersmomenten. Wanneer je net voor of na de spits vertrekt, kun je al veel drukte voorkomen, zonder dat je je dagplanning veel hoeft aan te passen. Check de verkeersdrukte voor vertrek, bijvoorbeeld met de routeplanner op onze homepage.

Tips Bus

Reis alleen als het écht nodig is

Wees kritisch op afspraken op locatie en vraag jezelf af of die reis maken écht noodzakelijk is. Aangeven dat je via videobellen aansluit bij een meeting is inmiddels heel normaal. Je vermijdt de drukte en bespaart op reistijd en kosten.

Tips Werkplek

Werk zoveel mogelijk thuis

Ook al mag je misschien weer meer naar kantoor bij de huidige Corona-richtlijnen, dan nog kan het slim zijn een deel van je werkweek thuis te blijven werken. Zo houden we samen de verkeersdrukte beperkt en blijft onze regio goed bereikbaar en leefbaar voor iedereen.

Tips Fiets

Fietsen in coronatijd

Fietsen vraagt om iets meer voorzichtigheid. Houd afstand en vermijd drukke fietspaden. Houd voldoende afstand als je naast elkaar fietst en rij achter elkaar als het niet anders kan. Kies bij voorkeur voor fietspaden op rustige, lokale wegen.

Tips Werkplek

Gebruik slimme apps

Er zijn allerlei apps die je helpen slimme routes te kiezen. Bijvoorbeeld Google Maps en GoAbout (die vind je ook op deze website onder de titel 'Plan jouw reis slim'). Ze zijn altijd actueel, je kunt vlak voor vertrek de verkeerssituatie bekijken en je route eventueel aanpassen.

Tips Auto

Voeg soepel en rustig in

Rij met gepaste snelheid zo lang mogelijk op de invoegstrook en voeg dan soepel in. Zo voorkom je dat andere auto’s ineens moeten remmen en er spookfiles ontstaan.

Tips Auto

Blijf op dezelfde rijstrook

De linkerrijstrook lijkt bij drukte en files vaak sneller, maar is juist veel onrustiger. Daardoor loopt deze rijstrook vaak als eerste vast en is de kans op kop-staartbotsingen, en dus onnodige files, daar groter.

Reistips voor werkgevers

Tips Fiets

Fiets van de zaak

Sinds 1 januari 2020 is het makkelijker om werknemers te laten profiteren van een fiets van de zaak. Ook ondernemers zelf kunnen gebruik maken van de nieuwe fiscale regeling, Fiets van de zaak.

Lees meer
Tips Fiets

Beloon en stimuleer fietsen

Door fietskilometers te belonen, stimuleer je het reisgedrag van je medewerkers. Ze stappen sneller op de fiets zodra ze weten dat hier iets leuks tegenover staat. Het belonen kan via de app Trappers. Stimuleren kan via Kies de Fiets.

Lees meer
Tips Fiets

Maak fietsroutes bekender

Het bekender maken van fietsroutes naar jouw bedrijf, kan via fietsrouteplanners van Fietsersbond of ANWB. Deel ze op je website en stimuleer bezoekers om met de fiets naar jouw bedrijf te komen.

Lees meer
Tips Werkplek

Bied alternatieven voor zakelijke ritten

Zorg voor alternatieven voor zakelijke ritten. Stimuleer thuiswerken, vergaderen op afstand, gebruik van de fiets of OV.

Plan je reis wijs

Reis je toch met de auto? Bekijk dan voor vertrek de beste route. Plan je reis vooraf met behulp van de routeplanner op onze homepage. 

Plan jouw ideale reis


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn