Maatregelen

Anders reizen: hoe doe je dat dan? Vanuit A12 Slim Reizen kijken we naar maatregelen die een impuls kunnen geven aan slim reizen. Onze mobiliteitsmakelaar en logistiek makelaar denken mee met bedrijven en organisaties in de regio over oplossingen waarmee we samen de verkeersdrukte kunnen verspreiden en verminderen. Andere maatregelen zijn bedoeld om andere vormen van vervoer te stimuleren, zoals de (elektrische) fiets, samen reizen of vaker het openbaar vervoer pakken. Ook kun je denken aan werkhubs waar je - vlakbij het OV of een carpoolplaats - rustig kunt werken dichterbij huis.

Maatregelen Makelaars

Mobiliteits- en logistiek makelaars

Ligt jouw bedrijf of organisatie, klein of groot, in het gebied rond de A12? Of is de A12 een belangrijke route op weg naar klanten? Dan kan de logistiek makelaar je helpen om transport en logistiek te verduurzamen en te verbeteren. Wil je ook het woon-werkverkeer verbeteren en verduurzamen? De mobiliteitsmakelaar bekijkt welke mobiliteitsmaatregelen bij jouw organisatie en werknemers passen. Denk bijvoorbeeld aan het stimuleren van fietsen naar het werk.

Meer weten

Kantoorbus

Langs de file rijden? De kantoorbus maakt van reistijd werktijd. Deze luxe touringcar zet je af voor de deur van je kantoor en haalt je daar ook weer op. Onderweg kun je je mail checken en relaxed werken. Voor elke passagier is een gereserveerde stoel met veel beenruimte en een tafel, stopcontact en USB-aansluiting. Je hebt de beschikking over wifi, een printer, beeldscherm en niet onbelangrijk: goede koffie. Dat is nog eens slim reizen!

Meer weten

Maatregelen Kantoorbus
Maatregelen Shuttlebus

Shuttlebus

Bedrijventerreinen zijn vaak niet of slecht aangesloten op openbaar vervoer. Een shuttlebus zorgt voor openbaar vervoer ‘op maat’ naar een bedrijventerrein. Snel, goedkoop en vaak met net wat meer comfort. Op dit moment wordt gewerkt aan een verkenning van de opties voor de inzet van shuttlebussen rond Arnhem en de A12.

Meer weten

Campusaanpak

Overvolle treinen, bussen en fietspaden … Voor onderwijsinstellingen in de regio Arnhem, Liemers en Achterhoek is het een uitdaging scholieren, studenten en docenten op tijd op de juiste locatie aanwezig te hebben. Daarom onderzoekt de gemeente Arnhem de mogelijkheden voor een integrale campusaanpak.

Meer weten

Icoon Maatregelen Cursusaanpak
Maatregelen Werkhubs

Werkhubs

Een werkhub is een volledig ingerichte kantoorplek bij een OV-station of carpoolplaats. Een plek waar je als werknemer de beschikking hebt over een werkplek, wifi, printer en catering. Het voordeel: rustig kunnen werken in afwachting van een OV-verbinding of je carpoolmaatje. Of om de tijd goed te benutten tot de file voorbij is. Een e-hub kan ook je nieuwe flexwerkplek zijn of een alternatief voor thuiswerken als dat even niet mogelijk is.

Meer weten


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn