Forenzen

Als je op werkdagen gewoontegetrouw de auto pakt, vraag je dan eens af: kan het niet anders? Waarom bijvoorbeeld niet een of meerdere dagen per week met de fiets of de e-bike? Of, als dat kan, thuis starten en pas later op pad? Of een aantal dagen in de week helemáál niet meer reizen? Doorbreek je eigen reisgewoontes en reis op werkdagen een stuk slimmer! Er zijn veel mogelijkheden. Zo reis je zelf een stuk prettiger en help je de regio Arnhem, Liemers en Achterhoek voor iedereen goed bereikbaar en leefbaar te houden.

Hoe reis ik slim van en naar mijn werk?

Waarom slimmer reizen?

De A12 tussen Arnhem en de Duitse grens en de aansluitende wegen in de regio zijn al een aantal jaren zeer druk. Daarnaast staat de komende jaren een aantal grote werkzaamheden op de planning  rondom de A12 in de regio Arnhem en Liemers. Om het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen en de regio voor iedereen bereikbaar en leefbaar te houden, stimuleren we alle reizigers om slimmer te reizen. Ook kleine aanpassingen in ons reisgedrag dragen al bij aan de doorstroming van het verkeer, de bereikbaarheid en leefbaarheid van de A12-regio. Vaak is dat ook beter voor het milieu, je gezondheid en je portemonnee. Want het scheelt een hoop stress, als je weet dat je op tijd zult zijn en niet in de file terechtkomt.

Voordelen voor jou

  • Je hebt een meer voorspelbare reistijd
  • Je helpt de regio goed bereikbaar te houden voor alle verkeer
  • Je gezondheid gaat vooruit als je de fiets pakt
  • Je bespaart tijd én geld door bijvoorbeeld samen te reizen
  • Je helpt de CO2-uitstoot in de regio terug te dringen als je je auto vaker laat staan

Geef jouw werkgever op voor de Beste (Thuis)Werkgever Award!

Thuiswerken tijdens corona vraagt veel van medewerkers én werkgevers. Welke organisatie is de Beste (Thuis)Werkgever van 2020? En faciliteerde het thuiswerken goed, of hielp medewerkers om slim en veilig naar het werk te reizen? Nomineer jouw werkgever - vóór 10 maart 2021 - en maak kans op een e-bike! www.zowerkthet.nl/award

Een jury kiest de vier beste (thuis)werkgevers en overhandigt hen 16 maart - precies 1 jaar na de start van de eerste lockdown - de award.

Thuiswerken bij Rabobank Arnhem e.o.: 'Experimenteer, behoud het goede en kijk waar het beter kan'

Thuiswerken heeft zo z’n voordelen. Maar het vraagt ook wat van je fysieke en geestelijke conditie. Thuiswerken is topsport en dus is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Samen met je werkgever en je collega's kun je daarover afspraken maken. Laat je inspireren door de ervaringen van Cris van Arkelen en Jan Willem de Vries van Rabobank Arnhem en omstreken. Zo haal jij ook het beste uit jezelf tijdens het thuiswerken!

Ontspannen de files voorbij? Pak de elektrische scooter of de speed pedelec!

Op weg naar hun werk rijden André Oortgijs en Henco Lassche de drukke A12 tegenwoordig gewoon voorbij op hun elektrische scooter en de speed pedelec. Lekker sportief en wel zo ontspannen. Hier lees je meer.

Meer ervaringen lezen?

Al heel wat forenzen hebben gemerkt dat slimmer reizen makkelijker en vaak ook sneller is. 

Plan je reis slim

Plan jouw ideale reis, gebruik de routeplanner hieronder op de pagina. Bekijk of er werkzaamheden gepland staan. Is het nu druk op de weg? Kijk dan of je later op pad kunt gaan, of dat je anders kunt reizen. Toch met de auto? Check voor vertrek de drukte op de weg en kies de slimste route. 

Plan jouw ideale reis


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn