Recreatie

Een bezoek aan museum of dierentuin, een paar dagen de natuur in, of gezellig winkelen? In de regio Arnhem en rond de A12 Arnhem - Zevenaar is van alles te zien en te doen. Denk aan grote publiekstrekkers als Burgers’ Zoo, Gelredome, het Nederlands Openluchtmuseum en het Nationale Park De Hoge Veluwe, maar ook aan het centrum van Arnhem en diverse shopping- en outletcenters. Alleen kan het nogal eens druk zijn onderweg, vooral op de A12. Gun jezelf een ontspannen reis tijdens je vakantie of dagje uit. Check je vóór vertrek je route op onze interactieve kaart, om te zien hoe je slimmer kunt reizen!

Plan je reis slim

Een goed begin van je dagje uit? Kijk dan vooraf of je je reis slim kunt plannen. Gebruik onze interactieve kaart, waarop je o.a. de drukteverwachting, werkzaamheden en de reisalternatieven kunt zien. Of vul de routeplanner in hieronder op de pagina. Is het druk onderweg, of staan er werkzaamheden gepland, bekijk dan of je op een ander moment kunt vertrekken, of via een andere route kunt reizen. Of misschien zijn het openbaar vervoer en/of de fiets een prima optie, zo geniet je nog meer van de mooie omgeving!

Drukteradar: check bij 200 locaties in Gelderland wat de drukte per dag is

In de vakantie en zomerperiode zijn bepaalde toeristische plekken in onze regio erg populair. Met name op openbare plekken waar gerecreëerd wordt, zoals wandel en fietspaden, recreatiegebieden en binnensteden. Wil jij de regio ontspannen beleven? Check bij meer dan 200 locaties in Gelderland wat de drukte per dag én tijdstip is. Zo zie je of het rustig (groen), gezellig druk (geel) of druk (rood) is. Ook worden er alternatieve locaties aangeboden om de drukte te ontlopen. Zo kan je genieten van de rust en de ruimte in de natuur en in steden op de manier dat jij dat prettig vindt.

Drukteradar

Ondernemer in recreatie of retail? Zo help jij je bezoekers slimmer te reizen!

  • Wijs je klanten of bezoekers op de routeplanner onderaan deze pagina, zodat zij vooraf hun reis slim kunnen plannen
  • Kun je drukke tijden in het verkeer of geplande werkzaamheden verwerken in aangepaste openingstijden?
  • Plaats actuele verkeersinformatie op je website
  • Wijs klanten of bezoekers op rustige bezoekmomenten, bijvoorbeeld in combinatie met korting
  • Informeer je bezoekers over concrete reisalternatieven
  • Denk ook aan slimme en schone vervoersalternatieven zoals het gebruik van de (leen)fiets, of een (shuttle)bus die mensen tot vlakbij jouw ingang brengt
  • De  mobiliteitsmakelaar helpt je graag bij het goed inregelen van slim reizen

Mobiliteitsmakelaar

Hulp nodig? Bespreek met de mobiliteitsmakelaar hoe je slimmer reizen voor jouw organisatie het beste kunt stimuleren. Wil je hulp bij het plaatsen van actuele reisinformatie op je site, neem dan contact met ons op via info@A12slimreizen.nl.

TIPS

Tips Fiets

Pak de fiets of e-bike

Op de fiets naar je werk? Wie weet is de e-bike wat voor jou. En kun je misschien een Fiets van de zaak krijgen? Vraag je werkgever naar de mogelijkheden vanuit de fietsaanpak van jouw organisatie.

Reken uit wat de voordelen zijn van fietsen naar je werk, bijvoorbeeld hoeveel meer bewegen jou oplevert. Dat kan met de rekentool  van Werken in Beweging (Fietsersbond)

Vlot en veilig naar werk, school, winkels of leuke uitjes rond de A12? Via de snelfietspaden in de regio Arnhem, Liemers en Achterhoek omzeil je de drukte en fiets je sneller naar je plaats van bestemming.

Of combineer het openbaar vervoer met de OV-fiets, om voor de deur aan te komen op jouw bestemming.

Bekijk je route met deze fietsrouteplanners: de Routeplanner van de Fietserbond (ook als app) of de Fietsrouteplanner van de ANWB.

Tips Klok

Vertrek eerder of later

Door eerder of later te vertrekken, vermijd je drukke momenten in het verkeer. Bijvoorbeeld wanneer het druk is op de A12. Wanneer je net voor of na de spits vertrekt, kun je jezelf al veel tijd en ergernis besparen. Zonder dat je je dagplanning meteen helemaal hoeft aan te passen. Check de verkeersdrukte voor vertrek, bijvoorbeeld met de routeplanner op onze homepage.

Op steeds meer plaatsen vind je 'werk-hubs': locaties waar je even kunt gaan werken, met wifi en andere werkfaciliteiten en wat lekkers te eten of drinken erbij. Zo kun je bijvoorbeeld even een tussenstop maken om drukte op de weg af te wachten en dan weer verder te reizen. Of af en toe een dagdeel aan de slag gaan op een locatie dichterbij huis, zodat je de reisafstand kunt beperken.

Tips Auto

Samen reizen en vervoer delen

Samen reizen is leuker en goedkoper. Samen rijden of samen fietsen regel je makkelijk via Toogethr.

En waarom zou je altijd zélf een auto voor de deur moeten hebben, als je er ook een kunt huren of lenen? Dat bespaart jou ruimte en veel kosten voor onderhoud en verzekering. Heb je een deelauto nodig, dan vind je die van de verschillende aanbieders op Ritjeweg!

Actuele reisinformatie

Actuele reisinformatie
Actuele reisinformatie > Bekijk de kaart Aanmelden A12 drukte alert

Werkzaamheden

  • A12 IJsselbrug

    1-1-2020/1-1-2025 | 2 richtingen | aangepaste situatie

Plan jouw ideale reis


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn