Recreatie

De regio Arnhem kent grote publiekstrekkers als Burgers’ Zoo, Gelredome, het Nederlands Openluchtmuseum en het Nationale Park De Hoge Veluwe. Ook de retail kent een aantal plaatsen dat een groot publiek trekt. Denk bijvoorbeeld aan Ikea en Arnhem-centrum. Als publiekstrekker ben je direct afhankelijk van een goede bereikbaarheid en soepele bezoekersstromen. Door alle drukte en files wil je geen publiek kwijtraken. Wat kun je doen om je bezoekers slimmer te laten reizen?

Hoe kan ik mijn bezoekers slimmer laten reizen?

  • Volg de verkeerssituatie op de A12 en de omliggende wegen en anticipeer op geplande wegwerkzaamheden en drukte door aangepaste openingstijden
  • Plaats actuele verkeersinformatie op je website en wijs bezoekers op rustige bezoekmomenten, bijvoorbeeld in combinatie met korting
  • Informeer je bezoekers voor ze op pad gaan en biedt ze concrete reisalternatieven
  • Denk ook aan slimme vervoersalternatieven die de regio schoon, duurzaam en leefbaar houden
  • De mobiliteitsmakelaar helpt je graag bij het goed inregelen van slim reizen

Voordelen van je bezoekers slim laten reizen

  • Je blijft bereikbaar voor je bezoekers
  • Je helpt mee de regio goed bereikbaar te houden voor alle verkeer
  • Je verhoogt de klanttevredenheid met duidelijke communicatie over alternatieve mogelijkheden (andere dagen, tijdstippen, routes of vormen van vervoer)
  • Je helpt de CO2-uitstoot in de regio terug te dringen door anders reizen te stimuleren

Waarom slimmer reizen?

De A12 tussen Arnhem en de Duitse grens en de aansluitende wegen in de regio zijn al jaren erg druk. De komende jaren staan er ook werkzaamheden op de planning rondom de A12 in de regio Arnhem en Liemers. Door slimmer te reizen kunnen reizigers meehelpen om het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen en de regio bereikbaar en leefbaar te houden voor iedereen. Ook kleine aanpassingen in ons reisgedrag kunnen al veel uitmaken. Vaak is dat ook beter voor het milieu, je gezondheid en je portemonnee. Én het scheelt een hoop stress, als je weet dat je op tijd komt en niet in de file terechtkomt.

Mobiliteitsmakelaar

Hulp nodig? Bespreek met de mobiliteitsmakelaar hoe je slimmer reizen voor jouw organisatie het beste kunt stimuleren. Wil je hulp bij het plaatsen van actuele reisinformatie op je site, neem dan contact met ons op via info@A12slimreizen.nl.

Plan je reis slim

Laat je bezoekers vooraf slim hun reis plannen. Gebruik de routeplanner hieronder op de pagina, 'Plan jouw ideale reis'. En bekijk of er bijvoorbeeld werkzaamheden gepland staan. Is het nu druk op de weg? Kijk dan of je later op pad kunt gaan, of dat je anders kunt reizen. Toch met de auto? Check voor vertrek de drukte op de weg en kies de slimste route. 

TIPS

Tips Fiets

Pak de fiets of e-bike

Vlot en veilig naar werk, school, winkels of leuke uitjes rond de A12? Via de snelfietspaden in de regio Arnhem, Liemers en Achterhoek omzeil je de drukte en fiets je sneller naar je plaats van bestemming.

Of check je routes via deze fietsrouteplanners: de Routeplanner van de Fietserbond (ook als app) of de Fietsrouteplanner van de ANWB.

Misschien kun je de fiets ook combineren met het OV? Zo neem je je fiets mee in het OV. Op verschillende plaatsen kun je ook (elektrische) fietsen huren en delen. Bekijk hier de beschikbaarheid van OV-fietsen.

Tips Bus

Reis alleen als het écht nodig is

Wees kritisch op afspraken op locatie en vraag jezelf af of die reis maken écht noodzakelijk is. Aangeven dat je via videobellen aansluit bij een meeting is inmiddels heel normaal. Je vermijdt de drukte en bespaart op reistijd en kosten.

Tips Klok

Vertrek eerder of later

Door eerder of later te vertrekken, vermijd je drukke momenten in het verkeer. Bijvoorbeeld wanneer het druk is op de A12. Wanneer je net voor of na de spits vertrekt, kun je al veel drukte voorkomen, zonder dat je je dagplanning veel hoeft aan te passen. Check de verkeersdrukte voor vertrek, bijvoorbeeld met de routeplanner op onze homepage.

Tips Werkplek

Werk zoveel mogelijk thuis

'Werk thuis, tenzij het niet anders kan'. Dat is de oproep van het kabinet, om de verspreiding van het Corona-virus in te dammen. Maar ook als je straks wel weer meer naar kantoor mag, kan het slim zijn een deel van je werkweek thuis te blijven werken. Zo blijft de verkeersdrukte op de A12 beperkt. En houden we samen de regio tussen Arnhem en de Duitse grens goed bereikbaar en leefbaar voor iedereen.

Tips Werkplek

Gebruik slimme apps

Er zijn allerlei apps die je helpen slimme routes te kiezen. Bijvoorbeeld Google Maps of GoAbout (die je op deze website vindt bij ’Plan jouw ideale reis'). Ze zijn altijd actueel, je kunt vlak voor vertrek de verkeerssituatie bekijken en je route eventueel aanpassen.

Tips Auto

Voeg soepel en rustig in

Rij met gepaste snelheid zo lang mogelijk op de invoegstrook en voeg dan soepel in. Zo voorkom je dat andere auto’s ineens moeten remmen en er spookfiles ontstaan.

Tips Auto

Blijf op dezelfde rijstrook

De linkerrijstrook lijkt bij drukte en files vaak sneller, maar is juist veel onrustiger. Daardoor loopt deze rijstrook vaak als eerste vast en is de kans op kop-staartbotsingen, en dus onnodige files, daar groter.

Actuele reisinformatie

Kaart werkzaamheden
Bekijk de actuele werkzaamhedenBekijk de actuele werkzaamheden

Plan jouw ideale reis


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn