Reizigers

Reis jij op weg naar je werk, studie of andere bestemmingen in de buurt over de A12 tussen Arnhem en Zevenaar? Bekijk dan hoe jij slimmer kunt reizen en verkeersdrukte kunt vermijden. Wellicht zijn de (elektrische) fiets of het openbaar vervoer een goed alternatief voor jouw reis? Zo reis jij prettiger en kom je meer ontspannen aan op je bestemming dan als je moet aansluiten in de file. Ook help je zo mee om de regio Arnhem, Liemers en Achterhoek goed bereikbaar en leefbaar te houden.

Waarom slimmer reizen?

  • Je vermijdt het drukke verkeer op de A12 tussen Arnhem en de Duitse grens en aansluitende wegen in de regio, als je ander vervoer kiest dan de auto 
  • Je weet waar je aan toe bent met je reistijd
  • Je helpt de regio goed bereikbaar te houden voor alle verkeer
  • Je gezondheid, je concentratie én je humeur gaan erop vooruit als je de fiets pakt
  • Je bespaart tijd én geld, als je overstapt op de fiets of samen reist
  • Je helpt uitlaatgassen (CO2-uitstoot) en geluid terug te dringen in jouw regio, als je je auto vaker laat staan

Plan je reis slim

Begin je werk- of schooldag goed met een vlotte en ontspannen reis. Is het druk onderweg, vandaag of morgen, of staan er werkzaamheden gepland? Je ziet het op onze interactieve kaart, vink daarin de drukteverwachting aan. Of een van de andere opties. Zo kun jij zien wat voor jou de slimste route is. En hoe indien nodig anders kunt reizen over de A12 Arnhem - Zevenaar en door De Liemers en naar de Achterhoek. Bijvoorbeeld op een minder druk tijdstip, via een alternatieve route of met ander vervoer zoals de fiets of het OV.

TIPS

Tips Fiets

Pak de fiets of e-bike

Op de fiets naar je werk? Wie weet is de e-bike wat voor jou. En kun je misschien een Fiets van de zaak krijgen? Vraag je werkgever naar de mogelijkheden vanuit de fietsaanpak van jouw organisatie.

Reken uit wat de voordelen zijn van fietsen naar je werk, bijvoorbeeld hoeveel meer bewegen jou oplevert. Dat kan met de rekentool  van Werken in Beweging (Fietsersbond)

Vlot en veilig naar werk, school, winkels of leuke uitjes rond de A12? Via de snelfietspaden in de regio Arnhem, Liemers en Achterhoek omzeil je de drukte en fiets je sneller naar je plaats van bestemming.

Of combineer het openbaar vervoer met de OV-fiets, om voor de deur aan te komen op jouw bestemming.

Bekijk je route met deze fietsrouteplanners: de Routeplanner van de Fietserbond (ook als app) of de Fietsrouteplanner van de ANWB.

Tips Klok

Vertrek eerder of later

Door eerder of later te vertrekken, vermijd je drukke momenten in het verkeer. Bijvoorbeeld wanneer het druk is op de A12. Wanneer je net voor of na de spits vertrekt, kun je jezelf al veel tijd en ergernis besparen. Zonder dat je je dagplanning meteen helemaal hoeft aan te passen. Check de verkeersdrukte voor vertrek, bijvoorbeeld met de routeplanner op onze homepage.

Op steeds meer plaatsen vind je 'werk-hubs': locaties waar je even kunt gaan werken, met wifi en andere werkfaciliteiten en wat lekkers te eten of drinken erbij. Zo kun je bijvoorbeeld even een tussenstop maken om drukte op de weg af te wachten en dan weer verder te reizen. Of af en toe een dagdeel aan de slag gaan op een locatie dichterbij huis, zodat je de reisafstand kunt beperken.

Tips Werkplek

Werk thuis

Moet je echt op je werk zijn, of kun je ook af en toe thuis aan het werk? Een rustige werkplek thuis, minder afleiding en meer flexibiliteit in je dagindeling: thuiswerken biedt veel voordelen. Door thuis te werken, help je bovendien om de op de A12 te beperken en blijft de regio goed bereikbaar en leefbaar. Tips voor thuiswerken en slim reizen vind je bij de campagne Zo werkt het

Tips Fiets

Fiets van de zaak

Sinds 1 januari 2020 is het makkelijker om werknemers te laten profiteren van een fiets van de zaak. Ook ondernemers zelf kunnen gebruik maken van de fiscale regeling Fiets van de zaak. Voor meer info kijk je op deze website.

Tips Auto

Samen reizen en vervoer delen

Samen reizen is leuker en goedkoper. Samen rijden of samen fietsen regel je makkelijk via Toogethr.

En waarom zou je altijd zélf een auto voor de deur moeten hebben, als je er ook een kunt huren of lenen? Dat bespaart jou ruimte en veel kosten voor onderhoud en verzekering. Heb je een deelauto nodig, dan vind je die van de verschillende aanbieders op Ritjeweg!

Actuele reisinformatie

Actuele reisinformatie
Actuele reisinformatie > Bekijk de kaart Aanmelden A12 drukte alert

Werkzaamheden

  • A12 IJsselbrug

    1-1-2020/1-1-2025 | 2 richtingen | aangepaste situatie

Plan jouw ideale reis


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn