Werkgevers

Als ondernemer en werkgever wil je goed bereikbaar zijn en blijven. Voor je medewerkers én voor klanten en leveranciers. Je bedrijf moet onbelemmerd kunnen draaien en op vertragingen zit je niet te wachten. Ook goed werkgeverschap is belangrijk: met jouw hulp kunnen je medewerkers een stuk gezonder, voordeliger en vooral slimmer reizen. Samen zorgen we er ook voor dat de A12-regio bereikbaar en leefbaar blijft.

Waarom slimmer reizen?

 • Je houdt controle over bedrijfsprocessen
 • Je bedrijf of organisatie blijft goed bereikbaar
 • Je helpt mee de regio bereikbaar te houden voor alle verkeer
 • Je bespaart reiskostenvergoeding door bijvoorbeeld te kiezen voor een fietsplan
 • Je bespaart kilometervergoeding door bijvoorbeeld te kiezen voor een fietsplan
 • Je helpt mee de CO2-uitstoot in de regio verder terug te dringen
 • De gezondheid van je medewerkers gaat vooruit als ze vaker de fiets pakken
 • Je vergroot je aantrekkingskracht als werkgever

Fietsen (be)loont!

Reizen jouw medewerkers op weg naar hun werk door De Liemers? Doe dan mee aan de FietsChallenge A12, dé fietsactie voor werkgevers, werknemers en forenzen in De Liemers. Ga samen de uitdaging aan: wie heeft de sportiefste en fitste deelnemers? Ga naar de actiepagina van de FietsChallenge A12 voor meer informatie. 

FietsChallenge A12 illustratie twee fietsers

Mobiliteitsmakelaar

Wil je meer weten over alternatieven voor woon-werkverkeer zoals fietsstimulering, samenrijden, thuiswerken en aangepaste werktijden, slim roosteren of OV-probeeracties? Bespreek met de mobiliteitsmakelaar van A12 Slim Reizen hoe jij slimmer reizen voor jouw bedrijf kunt stimuleren. Hij kan een analyse maken van jouw huidige situatie en de mogelijkheden voor een slimmere en duurzamere mobiliteit. Zijn advies is gratis.

Plan je reis slim

Als werkgever kun je jouw medewerkers onder meer stimuleren om anders te reizen met behulp van onze interactieve kaart van de A12-regio. Gebruik ook de routeplanner hieronder op de pagina. Ook jouw klanten en leveranciers kun je hiermee handig informeren over de bereikbaarheid van jouw bedrijf. Is het druk op de weg, of zijn er werkzaamheden gepland op je route? Dan is het slimmer om een andere route te kiezen, later op pad te gaan, of met ander vervoer dan de auto te reizen.

TIPS

Tips Fiets

Fiets van de zaak

Sinds 1 januari 2020 is het makkelijker om werknemers te laten profiteren van een fiets van de zaak. Ook ondernemers zelf kunnen gebruik maken van de fiscale regeling Fiets van de zaak. Voor meer info kijk je op deze website.

Tips Fiets

Beloon en stimuleer fietsen

Door fietskilometers te belonen, stimuleer je het reisgedrag van je medewerkers. Ze stappen sneller op de fiets zodra ze weten dat hier iets leuks tegenover staat. Stimuleren kan via de regeling Kies de fiets

Reizen jouw medewerkers door De Liemers? Tot en met 14 oktober 2023 kunnen jullie meedoen aan de FietsChallenge A12, de fietsactie speciaal voor bedrijven, werknemers en forenzen in De Liemers. Kijk op de actiepagina FietsChallenge A12 voor meer informatie en aanmelden!

Tips Bus

Bied alternatieven voor zakelijke ritten

Zorg voor alternatieven voor zakelijke ritten. Stimuleer thuiswerken, vergaderen op afstand, gebruik van de fiets of het openbaar vervoer.

Bied alternatieven aan zoals een scooter of dienstfiets, of een OV-chipkaart van de zaak.

Onze mobiliteitsmakelaar kan gratis meekijken naar de opties die passen bij jouw organisatie.

Tips Klok

Optimaliseer je logistiek

Ligt jouw bedrijf of organisatie in het gebied rond de A12? Of is de A12 een belangrijke route op weg naar klanten? De logistiek makelaar kan je helpen om transport en logistiek structureel te verduurzamen en te verbeteren. Hij denkt graag met je mee over de mogelijkheden en vervoersalternatieven voor jouw organisatie.

Tips Fiets

Maak fietsroutes bekender

Stimuleer werknemers, klanten en bezoekers om bezoekers om met de fiets naar jouw bedrijf te komen. Maakt het hen gemakkelijk en laat weten welke fietsroutes ze kunnen nemen. Deel bijvoorbeeld deze fietsrouteplanners op je website: de Routeplanner van de Fietserbond (ook als app) of de Fietsrouteplanner van de ANWB.

Tips Werkplek

Reis alleen als het echt nodig is, vergader online

Wees kritisch op afspraken op locatie: is het echt noodzakelijk om die reis te maken? Aansluiten bij een vergadering via videobellen is inmiddels heel normaal. Bekijk samen wanneer het goed is om met elkaar om tafel te gaan zitten, of dat online vergaderen net zo handig is. Zo kun je jezelf veel reistijd en kosten besparen. En je vermijdt de drukte onderweg.

Actuele reisinformatie

Actuele reisinformatie
Actuele reisinformatie > Bekijk de kaart Aanmelden A12 drukte alert

Werkzaamheden

 • A12 IJsselbrug

  1-1-2020/1-1-2025 | 2 richtingen | aangepaste situatie

Plan jouw ideale reis


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn