Werkzaamheden en projecten

Om de verkeersdrukte op de A12 tussen Arnhem en de Duitse grens te verminderen, wordt er de komende jaren gewerkt aan de weg. Gepland staan onder andere de verbreding van de A12 tussen Westervoort en knooppunt Oud-Dijk en het doortrekken van de A15. Ook wordt er onderhoud uitgevoerd aan bestaande wegen en bruggen, bijvoorbeeld aan de IJsselbruggen, om problemen in de toekomst te voorkomen. Rijkswaterstaat doet dit samen met de provincie Gelderland, de gemeenten en het bedrijfsleven in de regio. We stemmen deze werkzaamheden goed af met elkaar. Daarnaast stimuleren we anders reizen op de A12, de provinciale en lokale wegen. Samen zorgen we hiermee voor een betere doorstroming van het verkeer en daarmee voor een bereikbare en leefbare A12-regio. 

Wat betekent dit voor jouw reis? 

Voor deze werkzaamheden klaar zijn, zorgt dit helaas eerst voor verkeershinder en extra drukte op de A12 en de omringende lokale en provinciale wegen. Kijk hieronder voor meer informatie over de geplande werkzaamheden. 

Bekijk voor vertrek de routeplanner hieronder op deze pagina. Bekijk ook of er werkzaamheden zijn op jouw route. Misschien kun je anders reizen: variëren met het tijdstip van vertrek, je route of je vervoermiddel, of kun je thuis werken? 
Bekijk onze reistips.

Plan jouw ideale reis


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn