ViA15: doortrekken A15 en verbreden delen A12 en A15

ViA15 is een project waarmee de files in de regio Arnhem-Nijmegen worden aangepakt en de doorstroming van het verkeer verbeterd. Op deze pagina lees je meer over wat ViA15 inhoudt en hoe jij slim reist tijdens de werkzaamheden.

Wat is project ViA15?

In project ViA15 werken provincie Gelderland en Rijkswaterstaat samen om de files op de A12, A50, de A325 en de Pleijroute (N325) aan te pakken. Snelweg A15 wordt doorgetrokken vanaf knooppunt Ressen en aangesloten op de A12 tussen Duiven en Zevenaar. De A12 tussen Westervoort en knooppunt Oud-Dijk wordt verbreed met een extra rijstrook in beide richtingen. Verder krijgt ook de A15 tussen de knooppunten Valburg en Ressen in beide richtingen een extra rijstrook.

Wat betekent dit voor mij?

Woon of werk jij in de regio Arnhem-Nijmegen? Dan ga je zeker iets merken van de werkzaamheden van het project ViA15. Ook al nemen Rijkswaterstaat en aannemer GelreGroen maatregelen om de hinder voor weggebruikers en de omgeving zo veel mogelijk te beperken.

De verbreding van de A12 tussen Westervoort en knooppunt Oud-Dijk is een belangrijk onderdeel van project ViA15. Juist omdat er nu al vaak files staan, is besloten om dit deel van de A12 versneld aan te pakken. Naar verwachting eind 2021 is er tussen Westervoort en knooppunt Oud-Dijk in beide richtingen een extra voorlopige rijstrook. Ook is dan de voorlopige aansluiting Zevenaar-Oost open. De definitieve verbreding van de A12 is naar verwachting eind 2023 klaar; een jaar vóór de verwachte oplevering van het totale wegproject ViA15 (eind 2024).

Hoe reis ik slim tijdens de werkzaamheden voor Via15?

Reis jij over de A15 en de A12 bij Duiven en Zevenaar, ga dan goed voorbereid op reis. Check voor vertrek je route met de routeplanner op deze pagina. 

Bekijk ook onze reistips als je voorziet dat je onderweg hinder gaat ondervinden. Zo kun je ook tijdens de werkzaamheden aan de A15 en de A12 slim reizen.

Meer informatie

Op de website van ViA15 vind je meer informatie over het project. Je kunt je hier ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Of kijk op Facebook @Rijkswaterstaat project ViA15.

Werkzaamheden in de regio

start project

2020

einde project

2024

website

https://www.via15.nl


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn