A12 drukte alert

De A12 tussen Arnhem en de Duitse grens is erg druk en er staan regelmatig files. Om reizigers beter voorbereid op weg te laten gaan introduceert A12 Slim Reizen de A12 Drukte Alert. Mensen die zich hiervoor aanmelden ontvangen een gratis sms-bericht als er de volgende dag meer drukte dan normaal wordt verwacht. Of als er werkzaamheden zijn. Met deze informatie kunnen automobilisten hun reis aanpassen door bijvoorbeeld thuis te werken, hun vertrektijd aan te passen of een ander vervoersmiddel te kiezen.

De alert is een van de middelen waarmee het project A12 Slim Reizen weggebruikers wil stimuleren om over hun reis na te denken en te helpen om op een andere manier hun bestemming te bereiken. De alert is gekoppeld aan een interactieve kaart waarop je de drukteverwachting voor vandaag en morgen kunt zien. Naast de verwachte drukte op de A12 heeft deze interactieve kaart handige hulpmiddelen voor reizigers. Zo vind je er carpoolplaatsen, Park + Ride-locaties, OV-stations, e-hubs, snelfietsroutes en OV-fietslocaties. Je kunt zelfs zien hoeveel OV-fietsen op een plek beschikbaar zijn. Op die manier kun je bekijken wat voor jou de slimste route is en wat de drukke en minder drukke tijden zijn op dit traject. Of hoe je anders kunt reizen over de A12.

Aanmelden alert

Meld je aan voor de A12 drukte alert en blijf op de hoogte van de verkeersdrukte op de A12 Arnhem-Duitse grens. Je ontvangt een sms-bericht als er de volgende dag meer drukte dan normaal wordt verwacht. Of als er werkzaamheden of andere bijzonderheden zijn, zodat je hiermee rekening kunt houden met het plannen van je reis. Met de A12 drukte alert ga je goed voorbereid op weg.

Vragen en antwoorden A12 drukte alert

Hoe werkt het?

Als A12 drukte alert deelnemer ontvang je een sms-bericht wanneer er de volgende dag meer drukte dan normaal op de A12 tussen Arnhem en de Duitse grens wordt verwacht. Bijvoorbeeld omdat er wegwerkzaamheden staan gepland. Zo kun je tijdig besluiten om op een ander tijdstip te reizen, via een alternatieve route of met ander vervoer zoals de fiets of het OV.

Hoe meld ik me aan?

Ga naar de deze pagina en vul je mobiele telefoonnummer in. Je ontvangt een sms-bericht als er de volgende dag meer drukte dan normaal wordt verwacht op de A12 Arnhem-Duitse grens. Of als er werkzaamheden of andere bijzonderheden zijn, zodat je hiermee rekening kunt houden met het plannen van je reis.

Waar worden mijn gegevens voor gebruikt?

Je telefoonnummer wordt alleen gebruikt om je A12 drukte alerts te sturen via een sms-bericht.

Hoe meld ik me af?

Op deze pagina kun je je afmelden. Je ontvangt geen A12 drukte alerts via sms meer.

Privacyverklaring

Hier vind je de privacyverklaring van de A12 drukte alert, in beheer van MAP traffic management B.V., in opdracht van A12 Slim Reizen/Rijkswaterstaat Oost-Nederland. Hierin wordt omschreven hoe er met jouw persoonlijke gegevens om wordt gegaan die worden verzameld door MAP traffic management.

Vragen of opmerkingen

Heb je vragen over de A12 drukte alert? Of heb je opmerkingen of verbeterpunten? We horen het graag! Stuur een mail naar info@a12slimreizen.nl.


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn