Over ons

Het wordt steeds drukker op de wegen rondom Arnhem. Met name op het traject Arnhem-Duitse grens (A12) loopt het regelmatig vast. Door slim te reizen zorgen we samen voor een betere doorstroming van het verkeer en de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio's Arnhem, Liemers en Achterhoek. Met A12 Slim Reizen werken het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen uit de A12-regio samen. We helpen reizigers en bedrijven om slimme alternatieven te vinden voor hun route; op weg naar werk, studie, klanten, winkels en recreatie. A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio.

Werken aan een betere doorstroming

Op de A12 Arnhem – Duitse grens en de wegen daar omheen rijdt veel zakelijk verkeer en vrachtwagentransport richting Duitsland. Forenzen komen hier langs van en naar Arnhem, De Liemers en de Achterhoek. Ook zijn mensen op weg voor recreatie, naar winkels en bekende publiekstrekkers als Ikea en Burgers’ Zoo. Om de doorstroming te verbeteren wordt er de komende jaren gewerkt aan de wegen in deze regio. Maar voordat deze werkzaamheden klaar zijn, brengen ze mogelijk verkeershinder met zich mee op de A12 en op de lokale en provinciale wegen. 

Fietspad met fietstekening en achterwiel fietser

Anders reizen

Nieuwe wegen alléén zijn echter niet genoeg voor het duurzaam bereikbaar en leefbaar houden van de regio. Het is ook nodig dat we anders gaan reizen. Forenzen, scholieren, chauffeurs in het zakelijk verkeer en transport, recreanten: allemaal kunnen we onze reis misschien slimmer plannen. Dus: vooraf je route checken, reizen op andere tijden en kiezen voor ander vervoer dan de auto. En waar mogelijk thuiswerken. Zo zorgen we samen voor een betere doorstroming van het verkeer op en om de A12. En dat is goed voor de economische groei, de leefbaarheid en het vestigingsklimaat in de regio. Want niemand zit te wachten op files, onbereikbare locaties en onbetrouwbare reistijden.

Maatregelen

A12 Slim Reizen stimuleert anders reizen met behulp van verschillende maatregelen en tips. Ze zijn speciaal bestemd voor forenzen, bedrijven, onderwijsinstellingen en reizigers die voor recreatie gebruikmaken van de A12, de gemeentelijke en provinciale wegen in de buurt. 

Bekijk de maatregelen

Logo Slimschoononderweg

A12 SLIM REIZEN

Met A12 Slim Reizen stimuleren bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen anders reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens. Hiermee zorgen we samen voor een betere doorstroming van het verkeer en bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio.

slimschoononderweg.nl

Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn