Slim Reizen

Het wordt steeds drukker op de wegen rondom Arnhem. Met name op het traject Arnhem-Duitse grens (A12) loopt het regelmatig vast. Door slim te reizen zorgen we samen voor een betere doorstroming van het verkeer en de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Arnhem, Liemers en Achterhoek. Met A12 Slim Reizen werken het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen uit de A12-regio samen. We helpen reizigers en bedrijven om slimme alternatieven te vinden voor hun route; op weg naar werk, studie, klanten, winkels en recreatie. A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio.

Werken aan een betere doorstroming

Op de A12 Arnhem – Duitse grens en de wegen daar omheen rijdt veel zakelijk verkeer en vrachtwagentransport richting Duitsland. Forenzen komen hier langs van en naar Arnhem, De Liemers en de Achterhoek. Ook zijn mensen op weg voor recreatie, naar winkels en outlet en bekende publiekstrekkers als Ikea en Burgers’ Zoo. Om de doorstroming te verminderen wordt er de komende jaren gewerkt aan de wegen in deze regio. Maar voordat deze werkzaamheden klaar zijn, brengen ze helaas eerst verkeershinder met zich mee op de A12 en op de lokale en provinciale wegen. 

Anders reizen

Nieuwe wegen alléén zijn niet genoeg om de doorstroming van het verkeer te verbeteren in de regio Arnhem, Liemers en Achterhoek. Het is ook nodig dat we anders gaan reizen. Forenzen op weg naar hun werk en terug, scholieren, chauffeurs in het zakelijk verkeer en transport, mensen op weg naar recreatie: allemaal kunnen we misschien onze reis slimmer plannen. Slim reizen is: vooraf je route checken en waar mogelijk thuis werken, reizen op andere tijden en kiezen voor ander vervoer dan de auto.

Ander reisgedrag kan, in combinatie met de geplande verbeteringen aan de wegen, zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer. Dat is goed voor de economische groei van de regio, de leefbaarheid en het vestigingsklimaat. Want niemand ziet te wachten op files, onbereikbare locaties en onbetrouwbare reistijden.

Maatregelen

A12 Slim Reizen stimuleert anders reizen met behulp van verschillende maatregelen en tips. Ze zijn speciaal bestemd voor forenzen, bedrijven, onderwijsinstellingen en reizigers die voor recreatie gebruikmaken van de A12, de gemeentelijke en provinciale wegen in de buurt. 

Bekijk de maatregelen

Onderdeel van Slim & Schoon Onderweg

Met A12 Slim Reizen werken we aan een betere doorstroming van het verkeer, bereikbaarheid van de regio en leefbaarheid. A12 Slim Reizen maakt deel uit van het brede regionale programma Slim & Schoon Onderweg, dat zich inzet voor een schonere en beter bereikbare regio.

Meer over Slim & Schoon Onderweg

Logo Slimschoononderweg

A12 SLIM REIZEN

Met A12 Slim Reizen stimuleren bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen anders reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens. Hiermee zorgen we samen voor een betere doorstroming van het verkeer en bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio.

slimschoononderweg.nl

Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn