Tips

Reizen van A naar B kan vaak op een slimmere, snellere of milieubewuste manier. Maak de beweging naar de fiets, het openbaar vervoer of een combinatie van beide. Stap je toch in de auto overweeg dan samen rijden, een (elektrische) deelauto of werk thuis. Hieronder vind je handige tips.

Snelfietspaden

Via de snelfietspaden in de regio's Arnhem, Liemers en Achterhoek vermijd je druk verkeer en bereik je sneller je plaats van bestemming. De Liemers is een snelle fietsroute tussen Westervoort en Zevenaar. De F12 verbindt de snelfietsroute De Liemers in Westervoort met de bedrijventerreinen in Duiven (Roelofshoeve/Centerpoort) en loopt door naar Zevenaar. Bekijk op de kaart hoe jij snel naar je bestemming fietst.

Meer weten over snelfietspaden

Carpoolvergoeding

Als je carpoolt, kun je daarvoor een vergoeding van jouw werkgever krijgen. Daarbij maakt het verschil of jouw werkgever het carpoolen organiseert of dat je dit zelf doet. Als jouw werkgever het carpoolen organiseert, mag die een maximaal bedrag per kilometer aan de chauffeur vergoeden, inclusief de omrijkilometers. Als je het carpoolen zelf organiseert, kan iedere werknemer een maximale vergoeding krijgen per kilometer. Jouw werkgever mag de omrijkilometers niet vergoeden.

Meer informatie over carpoolvergoeding

Elektrisch deelvervoer in Arhem

Een eHUB is een verzamelplek in Arnhem waar diverse elektrische vervoermiddelen staan die je kunt gebruiken op reis in en om de stad. Zo kan je de auto laten staan voor je woon-werkverkeer, overstappen op de elektrische fiets nabij het station, of snel boodschappen doen met een elektrische bakfiets. eHUB is er op diverse plekken in Arnhem. Op deze plekken staan elektrische fietsen en auto’s. Huur gemakkelijk een elektrische fiets, auto of bakfiets door middel van een app. De duur en het moment van de huur bepaal je helemaal zelf. Zo kan iedereen, op elk moment van de dag, gebruik maken van een passend elektrisch vervoermiddel.

Hoe werkt het?

Gebruik een P+R

Woon je te ver om helemaal te fietsen of sluit het OV niet aan op jouw woon-werkverkeer? Reis dan via een P+R-terrein! Dit kan op diverse locaties in de regio's Arnhem, Liemers en Achterhoek. Parkeer je auto gratis op een van de P+R’s. Ga verder met fiets, bus of trein naar je bestemming. Zo omzeil je de files en hoef je niet te zoeken naar een parkeerplek. Bekijk de locaties van de P+R-terreinen op onze Slimme Kaart.

Meer informatie over P+R

Auto delen

Overweeg je om een auto te kopen? Denk dan eens aan auto delen! Waarom? Met een deelauto betaal je alleen wanneer je 'm écht nodig hebt. Geen vaste lasten zoals verzekering en wegenbelasting die maandelijks op je af komen. Geen onverwachte kosten voor reparaties. Voordelen? Bespaar op dure aanschafkosten en ervaar het gemak van een auto wanneer het jou uitkomt. Dus voordat je die grote beslissing neemt, denk eens aan de vrijheid en flexibiliteit die een deelauto je kan bieden! 

Hoe werkt autodelen?

Drukteradar

In de vakantie en zomerperiode zijn bepaalde toeristische plekken in onze regio erg populair. Met name op openbare plekken waar gerecreëerd wordt, zoals wandel en fietspaden, recreatiegebieden en binnensteden. Wil jij de regio ontspannen beleven? Check bij meer dan 200 locaties in Gelderland wat de drukte per dag én tijdstip is. Zo zie je of het rustig (groen), gezellig druk (geel) of druk (rood) is. Ook worden er alternatieve locaties aangeboden om de drukte te ontlopen. Zo kan je genieten van de rust en de ruimte in de natuur en in steden op de manier dat jij dat prettig vindt.

Check bij 200 locaties in Gelderland wat de drukte per dag is


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn