A12: groot onderhoud tussen Grijsoord en Waterberg van 31 juli tot 9 augustus

Van 31 juli tot 9 augustus 2023 voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A12 bij Arnhem tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg in de richting van Duitsland. Dit betekent dat dit deel van de A12 volledig is afgesloten voor verkeer. De afsluiting zorgt naar verwachting voor verkeershinder, omleidingen en extra reistijd van 30 tot 60 minuten.

Welke werkzaamheden vinden er plaats?

Het onderhoud omvat onder andere het vervangen van het asfalt op de A12 tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg. Daarnaast worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan bermen en wordt de vangrail waar nodig vervangen of vernieuwd. Ook wordt de verbindingsboog en invoegstrook heringericht van de A12 bij knooppunt Grijsoord.

Verkeershinder en omleidingen

Van maandag 17 juli tot maandag 31 juli worden er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, waarbij de vluchtstrook wordt afgesloten. Dit kan enige vertraging veroorzaken door een snelheidsbeperking.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer op de A12 in de richting van Duitsland bij knooppunt Maanderbroek omgeleid via de A30, A1 en de A50. Verkeer op de A50 wordt bij knooppunt Valburg omgeleid via de A15 en de A325.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om tijdens de werkzaamheden de A12 tussen knooppunten Grijsoord en Waterberg te vermijden en voor vertrek de actuele verkeersinformatie te raadplegen en zo nodig hun reis hierop aan te passen. Ook wordt aangeraden om rekening te houden met extra reistijd en de aanwijzingen en omleidingsroutes op de borden langs en boven de weg te volgen.

Groot onderhoud A12

Het groot onderhoud aan de A12 wordt uitgevoerd om te zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming, beperking van files en het vergroten van de bereikbaarheid. Door het uitvoeren van beheer- en onderhoudswerkzaamheden kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Anders reizen tijdens de afsluiting

Als weggebruiker is het belangrijk om tijdens het groot onderhoud op de A12 tussen Grijsoord en Waterberg rekening te houden met verkeershinder en omleidingen. Het kan daarom een goed idee zijn om te kijken naar alternatieve manieren van reizen, zoals bijvoorbeeld de fiets. Ook het openbaar vervoer of carpoolen kan in sommige gevallen een goed alternatief zijn. Daarnaast is het mogelijk om thuis te werken of flexibele werktijden te hanteren, zodat je op rustigere momenten de weg op kunt gaan. Door bewust te kiezen voor een andere vorm van mobiliteit of reistijden, kun je niet alleen de verkeershinder vermijden, maar ook bijdragen aan een betere bereikbaarheid en duurzame mobiliteit in de toekomst.


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn