A12: tijdelijke maatregelen fietsverkeer IJsselbruggen vanwege steigerbouw

Aannemerscombinatie Savera IJsselbruggen brengt in opdracht van Rijkswaterstaat steigers aan onder de snelweg A12 IJsselbruggen. Fietsverkeer tussen Arnhem en Rheden dat onder de bruggen rijdt, moet daarom de komende weken rekening houden met tijdelijke verkeersmaatregelen op het fietspad.

Maatregelen fietspad onder de A12

Rijkswaterstaat plaatst 4 verlichte doorrijdcontainers op het fietspad onder de A12 IJsselbruggen. De containers blijven staan tot de afronding van de steigerbouw boven het fietspad op maandag 5 december 2022.

Op dit moment voert de aannemer voorbereidende werkzaamheden uit voor de renovatie van de middelste (stalen) A12-IJsselbrug. Aannemer Savera IJsselbruggen verwijderde eerst de inspectiepaden, bordessen en kabelgoten en is gestart met de opbouw van steigers onder de brug.

Renovatie van de IJsselbruggen

De stalen A12 IJsselbruggen ten oosten van Arnhem zijn na 60 jaar toe aan renovatie en versterking. De renovatie bestaat voornamelijk uit laswerkzaamheden aan de onderkant van de brug. Eind 2022 start Rijkswaterstaat eerst met de middelste stalen brug. Daarna vindt de renovatie van de buitenste stalen brug plaats.

De renovatie van de IJsselbruggen gebeurt op een vernieuwende manier. Samen met Savera IJsselbruggen maakt Rijkswaterstaat het ontwerp en voert het werk uit. Hierdoor verloopt de renovatie voorspelbaarder.

Meer informatie

Meer informatie over (verkeers-)maatregelen op en rond de A12 IJsselbruggen vind je op de projectpagina over de IJsselbruggen van Rijkswaterstaat.


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn