Al 46 jaar op de fiets naar het werk

Marja van Dijk is 1 van de ruim 700 deelnemers aan de FietsChallenge Liemers & Arnhem. In de 1e maand heeft ze meer dan 100 km gefietst. En daarom werd ze die maand 1 van de winnaars van een tegoedbon van € 25. Marja fietst al 46 jaar naar haar werk en daar willen wij meer over weten!

Fietsen is de standaard

In de beginjaren van haar werkende leven woonde Marja maar 2 kilometer van haar werk. Toen werd fietsen al de standaard manier van naar het werk reizen. Door onder andere verhuizingen, is een enkele reis naar het werk inmiddels 10 kilometer. Fietsen is nog steeds de enige manier waarop Marja naar haar werk reist, door weer en wind. Op de fiets naar het werk is ‘gewoon’ onderdeel van haar werkende leven, zegt ze zelf.

Langs de files fietsen

Vroeger duurde het woon-werk fietsritje van Marja zo’n 40 minuten. Maar sinds ze zichzelf op haar 50e een elektrische fiets cadeau deed, duurt een enkele reis ongeveer 25 minuten. Vooral de terugweg merkt ze dat ze langs de files fietst. “Met de auto zal de terugreis als snel een half uur duren”.

Hoofd leeg en frisse neus

Fietsen heeft veel voordelen voor Marja. “Lekker buiten zijn na een lange dag binnen zitten. Het hoofd leeg maken en de conditie op peil houden.” Door te fietsen is ze meteen een uur per dag buiten en dat is gezond voor je. Het is ook fijn om de benzine te besparen, maar voor Marja is dat geen hoofdreden.

Punten voor alle goede doelen

Tijdens 1 van haar fietsritten zag Marja de borden over de FietsChallenge Liemers & Arnhem langs de weg. Omdat Marja toch al zoveel fietst, was het voor haar makkelijk om mee te doen. Ze fietst niet om hoog te eindigen in het klassement, dat heeft voor haar geen waarde. De punten die Marja in de FietsChallenge bij elkaar fietst, verdeelt ze over de 5 goede doelen. “Het kost mij niets en ze verdienen het allemaal!”

Dit heb je nodig: goede instelling, goede fiets én goede regenkleding

Bij iemand waar fietsen ‘de norm’ is, vragen wij ons natuurlijk af wat de gouden tip is? “Het ligt puur aan je eigen instelling. Koop een goede fiets en goede regenkleding. Het geld verdien je dubbel en dwars terug en het is de goedkoopste sportschool die je je kan bedenken.”


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn