Campagne ‘Zo Werkt Het’ geeft tips voor thuiswerken

Samen zorgen we ervoor dat het verkeer op de weg blijft doorstromen en organisaties goed bereikbaar blijven - óók op de A12 Arnhem – Duitse grens. Hoe? Door ook de komende tijd nog zoveel mogelijk thuis te werken. De campagne ‘Zo Werkt Het’ helpt werkgevers en werknemers om (flexibel) thuis te werken en slim te reizen

Zo Werkt Het! is een landelijke campagne van de mobiliteitsregio's in Nederland. Met tips, tools en inspirerende voorbeelden om thuiswerken makkelijker te maken.

Blijf waar mogelijk thuiswerken
Thuiswerken wérkt, hebben we de afgelopen maanden gemerkt. Met als bijkomend voordeel dat daardoor de afgelopen maanden ook minder mensen met de auto de weg op gingen. Daardoor verbeterde de doorstroming van het verkeer, waren steden, dorpen en bedrijventerreinen beter bereikbaar en verminderde de CO2-uitstoot. Nu echter steeds meer mensen het kantoor weer opzoeken, zien we dat het alweer flink drukker wordt op de A12. Door ook de komende tijd zoveel mogelijk thuis te blijven werken, helpen werkgevers en hun medewerkers samen de regio bereikbaar te houden.

Maatwerk
Minder reistijd, makkelijker afspreken voor een vergadering en meer flexibiliteit. Thuiswerken blijkt soms best handig. En voorlopig blijft thuiswerken waar mogelijk ook nog wel even de norm, om corona onder controle te houden. Maar dat wil niet zeggen dat het voor iedereen ook zomaar mogelijk en uitvoerbaar is. Dit vraagt vaak ook om maatwerk van werkgevers. Die kunnen hun medewerkers gericht ondersteunen bij de doorstart vanuit de corona-crisis.

Dit kun jij doen:
1. Thuiswerken waar het kan.
2. Spreid je reistijden over de dag of de week, als je toch naar je werkt reist.
3. Ga met het openbaar vervoer waar mogelijk.
4. Stap op de (elektrisch) fiets voor korte en middellange afstanden.
5. Rijd samen op langere afstanden waar mogelijk.

Werk flexibel en reis slim. Hierover en meer vind je als werknemer handige tips op de speciale werknemer-pagina’s bij ‘Zo Werkt Het’.
Ben je werkgever, dan vind je op ‘Zo Werkt Het’ handige tips, tools en voorbeelden.

Wil jij kosteloos advies op maat? Het regionetwerk bij jou in de buurt weet alles over flexibel werken en slim reizen en helpt je graag verder op weg. Rond de A12 / regio Arnhem-Nijmegen is dat Slim & Schoon Onderweg.

Kijk op: Zowerkthet.nl (ook op Twitter en Facebook)

Zowerkthet.nl


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn