Tips voor hybride werken in e-zine Werken aan Duurzame Mobiliteit #7 'Spreiden en mijden'

Hoe maakt jouw organisatie de omslag naar hybride werken? Hoe kom je tot een slimme combinatie van thuiswerken en samen naar kantoor? Wat kun je daar als werkgever voor doen? In de nieuwe editie van het e-zine Werken aan Duurzame Mobiliteit vind je praktijkverhalen en tips van organisaties die werken aan een nieuwe, hybride vorm van werken.

Van goede afspraken met je team, fietsstimulering en spreiden van lestijden, tot aan het sociale cement en pizzasessies. In editie #7 van het e-zine Werken aan Duurzame Mobiliteit komen de ervaringen, plannen en tips & trics voorbij van werkgevers ANWB, PostNL, Omring, Arcadis en Hogeschool InHolland. 

Tijdens de coronaperiode hebben we veel geleerd over thuiswerken, mobiliteit en efficiënter werken. De versoepelingen van 25 september luiden een nieuwe fase in waarin leren over hybride werken centraal staat: thuis werken als het kan en op kantoor als het nodig is. Werkgevers en werknemers gaan met elkaar in overleg over een passende verdeling tussen werk en thuis. Niet alleen vanuit de werkzaamheden, maar ook vanuit de persoonlijke mogelijkheden en voorkeuren.

Spreiden en mijden

Het ministerie van Infrastructuur en Water stimuleert 'spreiden en mijden' voor duurzame mobiliteit. Hybride werken geeft werknemers de keuze om hun reizen voor het werk te spreiden over de dag en de week, of helemaal te mijden door thuis te werken. Spreiden en mijden dus, zodat we niet met z'n allen tegelijk de trein pakken of in de file gaan staan. De voordelen zijn duidelijk: minder CO₂-uitstoot, efficiënter gebruik van onze infrastructuur, minder reistijd en als je reist met het OV meer ruimte (in trein, tram of bus) en rust om te kunnen werken.


Het e-zine Werken aan Duurzame Mobiliteit is hier online te lezen.

 

Cover e-zine #7

Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn