Gezamenlijk anders reizen stimuleren

De filezwaarte op en rond de #A12 tussen Arnhem en de Duitse grens is groot en blijft stijgen. Op donderdag 19 januari spraken bestuurders uit de A12-regio over het belang van anders reizen en keken ze naar mogelijkheden om met anders reizen de files enigszins in bedwang te houden.

Ondanks plannen voor de doortrekking van de A15 en de verbreding van de A12 zijn aanvullende maatregelen nodig. Bijvoorbeeld om automobilisten te stimuleren een ander vervoersmiddel te kiezen, op een ander tijdstip te reizen of bijvoorbeeld thuis te werken.

Het bedrijfsleven in De Liemers en Arnhem wordt de komende tijd actief betrokken om hieraan bij te dragen en gezamenlijk te zorgen voor een bereikbare en leefbare regio.

Op de foto staan van links naar rechts de volgende bestuurders: Henk Dekker (oud-voorzitter van Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers), Peter Pennekamp (wethouder Gemeente Westervoort), Rens Steintjes (wethouder Gemeente Doetinchem), Helga Witjes (gedeputeerde Provincie Gelderland), Marjolijn van de Zandschulp (hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Oost-Nederland), Gemma Tiedink (wethouder Gemeente Duiven), Ria Ankersmit (wethouder Gemeente Oude IJsselstreek), Toon Albers (wethouder Gemeente Zevenaar), Nermina Kundić (wethouder Gemeente Arnhem, niet op de foto).


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn