“Met mijn e-bike rijd ik nu de file voorbij”

Door hun deelname aan de Fietschallenge A12 stimuleren werkgevers uit Arnhem en De Liemers op een leuke manier het fietsgebruik onder hun medewerkers. Ieder bedrijf kiest een actiemaand en probeert zo veel mogelijk kilometers te maken voor het goede doel. Na afloop van de actiemaand kan iedere medewerker zelfstandig blijven meedoen aan deze fietsactie die nog tot 30 september duurt. Rianne Mol, werkzaam bij Rijkswaterstaat Oost-Nederland doet ook mee aan de FietsChallenge A12. Sinds begin deze maand doet de organisatie mee aan de fietsactie.

Door hun deelname aan de FietsChallenge A12 stimuleren werkgevers uit Arnhem en De Liemers op een leuke manier het fietsgebruik onder hun medewerkers. Ieder bedrijf kiest een actiemaand en probeert zo veel mogelijk kilometers te maken voor het goede doel. Na afloop van de actiemaand kan iedere medewerker zelfstandig blijven meedoen aan deze fietsactie die nog tot 30 september duurt.

Geen files

Rianne Mol, werkzaam bij Rijkswaterstaat Oost-Nederland doet ook mee aan de FietsChallenge A12. Sinds begin deze maand doet de organisatie mee aan de bedrijvencompetitie. Voor Rianne was deelnemen vanzelfsprekend omdat zij een fervent woon-werkfietser is. “Ik reis van Duiven naar Arnhem en omdat het verkeer op de A12 steeds drukker werd, besloot ik enkele jaren geleden om voortaan op de fiets naar kantoor te gaan. Met mijn e-bike rijd ik nu de file voorbij.”

Hoofd leeg

Ook reizen met het openbaar vervoer probeerde ze wel eens maar omdat je rekening moet houden met vertrektijden ben je minder flexibel. Daarom geniet de fiets haar voorkeur. “Met de fiets kom ik lekker fris op mijn werk en fiets ik mijn hoofd leeg als ik naar huis rijd. Ik mijd de spits, het is gezond, duurzaam en parkeren is een stuk makkelijker.” Ook slecht weer houdt haar niet tegen: “Goed beschouwd fiets je misschien maar vijf keer per jaar door de regen. Door iets eerder of later te vertrekken, fiets je tussen de buien door. Regen is dus geen excuus om niet op de fiets te stappen.”

Ook meedoen?

Wil je ook ervaren hoe het is om naar je werk te fietsen? Doe dan mee met de FietsChallenge A12 en maak kilometers voor het goede doel. Je kunt meedoen als bedrijf of zelfstandig fietsen. Kijk op de actiepagina van de FietsChallenge A12  en meld je aan.


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn