Samen voor een bereikbare A12 Arnhem-Duitse grens

De A12 tussen Arnhem en de Duitse grens wordt steeds drukker! Wat is er voor nodig om weggebruikers op andere manieren te doen reizen, dan met de auto? Bestuurders van de betrokken gemeenten, provincie Gelderland, Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen, VNO-NCW Midden, ondernemersverenigingen, werkgevers langs de route en Rijkswaterstaat gingen met elkaar in gesprek én stapten samen op de fiets om mogelijke knelpunten te ervaren.

Op donderdag 8 september beleefden bestuurders Gemma Tiedink (wethouder Gemeente Duiven), Rens Steintjes (wethouder Gemeente Doetinchem), Peter Pennekamp (wethouder Gemeente Westervoort), Marjolijn van de Zandschulp (Hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Oost-Nederland), Toon Albers (wethouder Gemeente Zevenaar), Helga Witjes (gedeputeerde Provincie Gelderland), Nermina Kundić (wethouder Gemeente Arnhem), Henk Dekker (voorzitter van ondernemersvereniging Lindus) en Ria Ankersmit (wethouder Gemeente Oude IJsselstreek) mogelijke belemmeringen tijdens een fietstocht langs de A12.

Gedurende de tocht keken ze samen naar mogelijkheden om anders te reizen. Onderdeel van de route was een bezoek aan logistiek dienstverlener DACHSER. Ook werd gestopt bij een onlangs gerealiseerd, tijdelijk fietspad. Door dit fietspad kunnen werknemers makkelijker met de fiets naar bedrijventerrein 7Poort in Zevenaar komen.

Het initiatief krijgt dit najaar een vervolg.


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn