Thuiswerken wérkt: e-zine met tips en inspiratie voor werkgevers

Werkgevers vinden in de speciale thuiswerkeditie van het e-zine Werken aan Duurzame Mobiliteit inspiratie en handvatten voor het stimuleren van thuiswerken en bewuste reiskeuzes.

Nederlandse werkgevers en hun werknemers bewijzen dat thuiswerken wérkt. In de speciale editie over thuiswerken van het e-zine Werken aan Duurzame Mobiliteit krijgen werkgevers advies en handvatten om thuiswerken te stimuleren en hun werknemers aan te zetten tot bewuste reiskeuzes.

Nederland heeft een spoedcursus thuiswerken gekregen sinds het uitbreken van corona. Zowel werkgevers als werknemers hebben gemerkt dat thuiswerken meer mogelijkheden biedt dan soms verwacht. Het e-zine zet de voordelen van thuiswerken op een rij.

Thuiswerken makkelijker maken

Werknemers kunnen wel wat ondersteuning gebruiken bij het thuiswerken. Werkgevers staan ook open voor verbeteringen die het thuiswerken makkelijker maken, blijkt uit enquêtes van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Zo kunnen werkgevers thuiswerken actief stimuleren, bijvoorbeeld door goede faciliteiten aan te bieden en heldere afspraken te maken over thuiswerkdagen. Lees hier de tips voor werkgevers.

Praktijkverhalen

In het e-zine leest u ook inspirerende praktijkverhalen. Zoals dat van financieel dienstverlener Bovemij uit Nijmegen, dat veel aandacht schenkt aan het ergonomisch inrichten van de thuiswerkplekken van werknemers.

Regionale werkgeversnetwerken

Als werkgever kunt u thuiswerken stimuleren en uw werknemers aanzetten tot bewuste vervoerskeuzes. Daarvoor kunt u een beroep doen op diverse (fiscale) regelingen/vergoedingen. Meer weten? De regionale werkgeversnetwerken door het hele land bieden hulp en advies op maat. In de regio Arnhem-Nijmegen is dat Slim en schoon onderweg, waar ook het project A12 Slim Reizen onder valt.

Anders reizen

Hoe kunnen we ook ná de coronacrisis de positieve effecten van minder zakelijk verkeer vasthouden? Dat onderzocht coalitie Anders Reizen, een coalitie van ruim vijftig grote organisaties met een vertegenwoordiging van bijna een half miljoen medewerkers. In het e-zine: hoe u als werkgever invloed hebt op andere reiskeuzes.

E-zine Werken aan Duurzame Mobiliteit

Het e-zine is een speciale thuiswerkeditie van de serie Werken aan Duurzame Mobiliteit. Het e-zine is bedoeld om werkgevers te inspireren om een duurzaam mobiliteitsbeleid in te richten.

 


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn