Webinar ‘Uit de praktijk: hoe deze bedrijven hun medewerkers op de fiets krijgen.’

Goed werkgeverschap, duurzaamheid, vitaliteit, parkeeruitdagingen bij kantoor: iedere ondernemer heeft wel een reden om fietsen binnen het bedrijf te stimuleren. Op dinsdag 2 juli 2024 organiseerden we een webinar waarin Dachser en de Odra hun ervaringen deelden.

Bedrijven én fietsers aan het woord

Tijdens het webinar spraken we met Rick Weijers, HR Manager bij Dachser in Zevenaar. Hij vertelde hoe zij met het bieden van leasefietsen en stationsfietsen het fietsen stimuleren bij medewerkers.

Rick zijn gouden tip voor andere werkgevers? "Een fietsregeling? Begin er gewoon aan!"

De ODRA (Omgevingsdienst Regio Arnhem) heeft een fietsregeling voor medewerkers. Om te zorgen dat medewerkers goed op te hoogte waren en de regeling ook gingen gebruiken, hebben ze een interne communicatiecampagne gevoerd. Pieter Paul van de Wal, Manager Bedrijfsvoering en Ingrid Reijers, HR-manager vertelde hoe hun fietsregeling een succes werd.

Hun gouden tip voor andere werkgevers? "Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Ga opzoek naar een vergelijkbare organisatie met fietsregeling en zij delen vast graag hun tips met je." 

Webinar gemist?

Je kunt het webinar hieronder terugkijken. Ook de 3 losse filmpjes die tijdens het webinar zijn afgespeeld kun je terugkijken.

Meer informatie

Wil jij fietsen binnen jouw organisatie ook stimuleren? Maar heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met onze mobiliteitsmakelaar Oscar Roelofs. Hij helpt je graag verder!


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn