Informatie voor werkgevers

De FietsChallenge A12 is dé fietsactie speciaal voor bedrijven en instellingen in De Liemers en het centrum en het oosten van Arnhem. Lees hieronder hoe jij met jouw werknemers kunt meedoen aan deze gezonde en sportieve fietswedstrijd!

Waarom meedoen?

De FietsChallenge A12 is een leuke en toegankelijke fietsactie, speciaal voor werknemers van bedrijven in en rondom De Liemers, het centrum en oosten van Arnhem en voor forenzen die door De Liemers en naar Arnhem reizen.

 • Medewerkers die fietsen zijn gezonder, hebben een betere concentratie en een beter humeur! Door het stimuleren van fietsen, werk je aan de vitaliteit van jouw medewerkers.
 • Met elke kilometer die jouw medewerkers fietsen, sparen ze voor een donatie aan een goede doelen uit de regio. 
 • Je draagt met je bedrijf bij aan: minder verkeersdrukte op de A12, het verduurzamen van de mobiliteit van je organisatie en de leefbaarheid van de regio.

Hoe werkt het?

 • In de fietswedstrijd FietsChallenge A12 gaat jouw bedrijf de competitie aan met andere organisaties in De Liemers en Arnhem. Gedurende een maand fietsen jouw medewerkers zoveel mogelijk kilometers. Alle fietskilometers tellen mee, als de rit begint of eindigt in het paarse gebied op het kaartje. Tegelijkertijd sparen jullie zo voor het goede doel.
 • Je organisatie doet een maand lang mee. Je kiest zelf welke maand je deelneemt en of je op de 1ste of de 15e dag van de maand start. De FietsChallenge A12 duurt van tot en met 30 september 2022. Zo benut je het mooie weer in de lente en zomer om jouw medewerkers de voordelen te laten ervaren van fietsen naar het werk!
 • De FietsChallenge A12-app (Toogethr Cycle) registreert alle ritten die jouw medewerkers maken op de fiets. Per kilometer sparen zij punten. Fietsen ze tijdens de spits? Dan verdienen ze dubbele punten.
 • Wekelijks maken we de score op en bepalen we het klassement: welk bedrijf en welke deelnemers waren het sportiefste? Daarbij wordt ook gekeken naar het aantal werknemers per deelnemende per deelnemende organisatie, zodat er een eerlijke competitie is tussen grote en kleinere werkgevers.
  Jouw medewerkers zien het klassement van het bedrijf in de FietsChallenge A12-app. Zo kunnen ze met elkaar de competitie aangaan. Ook kunnen ze kleinere, persoonlijke challenges kiezen.
 • Na afloop van jouw maand van deelname worden de verdiende punten omgezet in een donatie voor een goed doel in de regio. De hoogte van de donatie is afhankelijk van het aantal gefietste kilometers. Door de inzet van goede doelen, stimuleren we deelnemers om nét iets meer dan anders te gaan fietsen.
 • Als werkgever kies je – vooraf - zelf voor welk goed doel jullie gaan fietsen.
 • Jouw bedrijf kan twee keer meedoen. Zo kun je een hogere plaats in het klassement bemachtigen.
 • Na afloop van de deelname met jouw bedrijf kunnen je medewerkers zelf blijven meedoen, zo lang zij willen. Volledig kosteloos. Ook dan kunnen ze sparen voor de goede doelen, ze beginnen dan wel opnieuw met sparen.

Waar zorgen wij voor?

Deelnemen aan de FietsChallenge A12 is eenvoudig. A12 Slim Reizen neemt de organisatie op zich, waarbij we jouw organisatie zoveel mogelijk ontzorgen.

 • Jouw medewerkers kunnen gratis gebruik maken van de app Toogethr Cycle (ingericht voor de FietsChallenge A12 volgens de AVG-voorschriften).
 • Je krijgt van ons een 'toolkit' met communicatiemiddelen. Deze kun je gebruiken om jouw medewerkers en je omgeving te informeren over deelname van je bedrijf aan de FietsChallenge A12. De toolkit bevat teksten, afbeeldingen en een digitale (en indien gewenst een gedrukte) informatiefolder voor je medewerkers.
 • Ook stellen wij een spandoek beschikbaar dat je gedurende de maand van jouw deelname kunt ophangen aan het gebouw, hek of bijvoorbeeld fietsenstalling, om te laten zien dat jullie meedoen aan de FietsChallenge A12.
 • Als werkgever kun je met vragen bij onze helpdesk terecht.
 • Jouw werknemers kunnen hun vragen over de FietsChallenge A12-app stellen aan de helpdesk van Toogethr Cycles.
 • Gedurende de maand van deelname krijg je wekelijks een update over o.a. het aantal deelnemers, de afgelegde kilometers en de mijlpalen in de actie. Op deze website vind je wekelijks de top-10 en de tussenstand voor de goede doelen.
 • Aan het einde van de FietsChallenge A12 zetten we het winnende bedrijf met de meeste gefietste kilometers per medewerker in het zonnetje!

Jouw bijdrage

Als tegenprestatie voor deelname van jouw bedrijf vragen we een passende financiële bijdrage aan één of meer goede doelen in de regio. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van het aantal medewerkers van jouw bedrijf, en van het aantal kilometers dat zij gezamenlijk fietsen in de maand van deelname. Jouw financiële bedrage is gemaximeerd; zo weet je vooraf waar je financieel aan toe bent. Bekijk hier hoe jouw bijdrage wordt berekend.

Voor meer informatie en aanmelden neem je contact op met:


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn