Transport en logistiek

Voor bedrijven in transport en logistiek wegen de zakelijke belangen zwaar. Een slecht bereik en vertraging hebben direct grote impact op bedrijfsvoering en resultaten. Daarom is het van belang de actuele verkeerssituatie op en rond de A12 goed in de gaten te houden en zo mogelijk te anticiperen op verwachte drukte en geplande wegwerkzaamheden in de logistieke planning.

Logistiek makelaar

Ligt jouw bedrijf of organisatie, klein of groot, in het gebied rond de A12? Of is de A12 een belangrijke route op weg naar klanten? De logistiek makelaar kan je helpen om transport en logistiek structureel te verduurzamen en te verbeteren. Hij denkt graag met je mee over de mogelijkheden en vervoersalternatieven. Met het delen van best practices inspireren we elkaar om inventieve oplossingen te bedenken en samen concrete stappen te zetten voor een beter bereikbare en leefbare regio.

Plan je reis slim

Help jouw chauffeurs, klanten en leveranciers hun reis slim te plannen. Dat kan met de routeplanner hieronder op de pagina. Check voor vertrek de drukte op de weg en kies de slimste route. En bekijk of er bijvoorbeeld werkzaamheden gepland staan. Is het druk op de weg, kijk dan of je later op pad kunt gaan. Kun je klanten en leveranciers mogelijkheden bieden om anders naar je bedrijf te reizen, bijvoorbeeld met het openbaar vervoer, op de OV-fiets of met de (shuttle)bus? 

TIPS

Tips Klok

Vertrek eerder of later

Door eerder of later te vertrekken, vermijd je drukke momenten in het verkeer. Bijvoorbeeld wanneer het druk is op de A12. Wanneer je net voor of na de spits vertrekt, kun je jezelf al veel tijd en ergernis besparen. Zonder dat je je dagplanning meteen helemaal hoeft aan te passen. Check de verkeersdrukte voor vertrek, bijvoorbeeld met de routeplanner op onze homepage.

Op steeds meer plaatsen vind je 'werk-hubs': locaties waar je even kunt gaan werken, met wifi en andere werkfaciliteiten en wat lekkers te eten of drinken erbij. Zo kun je bijvoorbeeld even een tussenstop maken om drukte op de weg af te wachten en dan weer verder te reizen. Of af en toe een dagdeel aan de slag gaan op een locatie dichterbij huis, zodat je de reisafstand kunt beperken.

Tips Klok

Optimaliseer je logistiek

Ligt jouw bedrijf of organisatie in het gebied rond de A12? Of is de A12 een belangrijke route op weg naar klanten? De logistiek makelaar kan je helpen om transport en logistiek structureel te verduurzamen en te verbeteren. Hij denkt graag met je mee over de mogelijkheden en vervoersalternatieven voor jouw organisatie.

Tips Bus

Bied alternatieven voor zakelijke ritten

Zorg voor alternatieven voor zakelijke ritten. Stimuleer thuiswerken, vergaderen op afstand, gebruik van de fiets of het openbaar vervoer.

Bied alternatieven aan zoals een scooter of dienstfiets, of een OV-chipkaart van de zaak.

Onze mobiliteitsmakelaar kan gratis meekijken naar de opties die passen bij jouw organisatie.

Actuele reisinformatie

Kaart werkzaamheden
Bekijk de actuele werkzaamhedenBekijk de actuele werkzaamheden

Plan jouw ideale reis


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn