Transport en logistiek

Voor bedrijven in transport en logistiek wegen de zakelijke belangen zwaar. Een slecht bereik en vertraging hebben direct grote impact op bedrijfsvoering en resultaten. Daarom is het van belang de actuele verkeerssituatie op en rond de A12 goed in de gaten te houden en zo mogelijk te anticiperen op verwachte drukte en geplande wegwerkzaamheden in de logistieke planning.

Hoe kun je als ondernemer in transport en logistiek slimmer reizen?

 • Houd de actuele verkeersontwikkelingen op de A12 en de omliggende wegen goed in de gaten
 • Anticipeer op verwachte drukte en geplande wegwerkzaamheden
 • Neem klanten en leveranciers mee in de actuele verkeerssituatie op de A12 en de omliggende wegen
 • Verwerk actuele verkeersinformatie in app en planningssoftware en stel deze beschikbaar
 • Hanteer aangepaste vertrek- en aanlevertijden, zodat reizen in de spitsuren niet of minder nodig is
 • De logistiek makelaar denkt graag met je mee over kansen voor jouw organisatie
 • Deel je goede ervaringen met ander bedrijven

Medewerkers slim laten reizen

Wil je weten hoe je je medewerkers slim kunnen reizen? Bekijk de tips bij bedrijven en organisaties.

Voordelen van slim reizen

 • Je houdt klanten en personeel gemotiveerd door in te spelen op de actuele verkeersontwikkelingen rondom de A12 en omliggende wegen.
 • Als bedrijf in transport en logistiek treed je naar voren als innovator in slimmer reizen; een goed visitekaartje.
 • Je zorgt ervoor dat de bedrijfsresultaten behaald worden, ondanks de verkeerssituatie op de A12 en de omliggende wegen.
 • Je helpt vanuit bedrijfs- en maatschappelijk belang de regio bereikbaar te houden.

Logistiek makelaar

Ligt jouw bedrijf of organisatie, klein of groot, in het gebied rond de A12? Of is de A12 een belangrijke route op weg naar klanten? De logistiek makelaar kan je helpen om transport en logistiek te verduurzamen en te verbeteren. Vraag hem om gratis advies hoe je slimmer reizen structureel en bedrijfsmatig kun oppakken binnen jouw bedrijf.
De logistiek makelaar denkt graag met je mee over de mogelijkheden en vervoersalternatieven die zorgen voor een betere bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio. Met het delen van best practices inspireren we elkaar om pilots in te zetten en inventief te zijn in oplossingen. Zo werken we samen, met concrete stappen, aan een bereikbare en leefbare regio.

‘We moeten het toch echt met z’n allen doen’

Distributiebedrijf Visser Duiven is gevestigd in Centerpoort Duiven, ten noorden van de A12. Doorstroming van het verkeer op de snelweg is voor het bedrijf van levensbelang. Directeur Cindy Visser zet zich mede vanuit VNO-NCW Arnhem Nijmegen in voor een bereikbare regio: ‘We moeten het toch echt met z’n allen doen.’

Lees hier het interview met Cindy Visser, directeur van Visser Duiven

Waarom slimmer reizen?

De A12 tussen Arnhem en de Duitse grens en de aansluitende wegen in de regio zijn al een aantal jaren zeer druk. Daarnaast staat de komende jaren een aantal grote werkzaamheden op de planning  rondom de A12 in de regio Arnhem en Liemers. Om het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen en de regio bereikbaar en leefbaar te houden voor iedereen, stimuleren we alle reizigers om slimmer te reizen. Ook kleine aanpassingen in ons reisgedrag dragen al bij aan de doorstroming van het verkeer, de bereikbaarheid en leefbaarheid van de A12-regio. Vaak is dat beter voor het milieu, je gezondheid en je portemonnee. Want het scheelt een hoop stress, als je weet dat je op tijd zult zijn en niet in de file terechtkomt.

Plan je reis slim

Helpt je chauffeurs, klanten en leveranciers hun reis slim te plannen. Dat kan met de routeplanner hieronder op de pagina, 'Plan jouw ideale reis'. En bekijk of er bijvoorbeeld werkzaamheden gepland staan. Check voor vertrek de drukte op de weg en kies de slimste route. Is het nu druk op de weg? Kijk dan of je later op pad kunt gaan. Kun je klanten en leveranciers mogelijkheden bieden om anders naar je bedrijf te reizen, bijvoorbeeld op de OV-fiets of met de bus? 

Plan jouw ideale reis


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn