Transport en logistiek

Voor bedrijven in transport en logistiek wegen de zakelijke belangen zwaar. Een slecht bereik en vertraging hebben direct grote impact op bedrijfsvoering en resultaten. Daarom is het van belang de actuele verkeerssituatie op en rond de A12 goed in de gaten te houden en zo mogelijk te anticiperen op verwachte drukte en geplande wegwerkzaamheden in de logistieke planning.

De logistiek makelaar denkt graag mee in de kansen die er liggen om de bedrijfsprocessen zó te verfijnen dat er minder risico in de vervoersbewegingen ontstaat. Als we best practices delen, dan inspireert dat om pilots in te zetten en inventief te zijn in oplossingen. Zo werken we samen, met concrete en helpende interventies, aan economische voorspoed en een bereikbare en leefbare regio.

Hoe kun je als ondernemer in transport en logistiek slimmer reizen?

 • Houd de actuele verkeersontwikkelingen op de A12 en de omliggende wegen goed in de gaten
 • Anticipeer op verwachte drukte en geplande wegwerkzaamheden
 • Neem klanten en leveranciers mee in de actuele verkeerssituatie op de A12 en de omliggende wegen
 • Verwerk actuele verkeersinformatie in app en planningssoftware en stel deze beschikbaar
 • Hanteer aangepaste vertrek- en aanlevertijden
 • De logistiek makelaar denkt graag met je mee over kansen voor jouw organisatie
 • Deel je goede ervaringen met ander bedrijven

Logistiek makelaar

Hulp nodig? Bespreek met de logistiek makelaar hoe je slimmer reizen structureel en bedrijfsmatig kun oppakken.

Medewerkers slim laten reizen

Wil je weten hoe je medewerkers slim kunnen reizen? Bekijk de tips bij bedrijven en organisaties.

Voordelen van slim reizen

 • Je houdt klanten en personeel gemotiveerd door in te spelen op de actuele verkeersontwikkelingen rondom de A12 en omliggende wegen.
 • Als bedrijf in transport en logistiek treed je naar voren als innovator in slimmer reizen; een goed visitekaartje.
 • Je zorgt ervoor dat de bedrijfsresultaten behaald worden, ondanks de verkeerssiutatie op de A12 en de omliggende wegen.
 • Je helpt vanuit bedrijfs- en maatschappelijk belang de regio bereikbaar te houden.

Waarom slimmer reizen?

De A12 tussen Arnhem en de Duitse grens en de aansluitende wegen in de regio zijn al een aantal jaren zeer druk. Daarnaast staat de komende jaren een aantal grote werkzaamheden op de planning  rondom de A12 in de regio Arnhem en Liemers. Om het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen en de regio bereikbaar en leefbaar te houden voor iedereen, stimuleren we alle reizigers om slimmer te reizen. Ook kleine aanpassingen in ons reisgedrag dragen al bij aan de doorstroming van het verkeer, de bereikbaarheid en leefbaarheid van de A12-regio. Vaak is dat beter voor het milieu, je gezondheid en je portemonnee. Want het scheelt een hoop stress, als je weet dat je op tijd zult zijn en niet in de file terechtkomt.

Plan je reis slim

Helpt je chauffeurs, klanten en leveranciers hun reis slim te plannen. Dat kan met de routeplanner hieronder op de pagina, 'Plan jouw ideale reis'. En bekijk of er bijvoorbeeld werkzaamheden gepland staan.

Is het nu druk op de weg? Kijk dan of je later op pad kunt gaan, of dat je anders kunt reizen. Toch met de auto? Check voor vertrek de drukte op de weg en kies de slimste route. 

Plan jouw ideale reis


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn