Webinar 'Ontdek de kracht van de Mobiliteitsscan'

Op dinsdag 27 februari organiseerden we een lunchwebinar met als focus de Mobiliteitsscan, een krachtig instrument om woon-werkverkeer te verbeteren, kosten te reduceren, CO2-uitstoot te verminderen en ziekteverzuim te verlagen. Tijdens het webinar deelden we inzichten en praktijkvoorbeelden om organisaties te helpen hun mobiliteitsuitdagingen aan te pakken.

De Mobiliteitsscan biedt inzicht in onder andere de reisafstanden van medewerkers, het aantal medewerkers dat binnen fiets- of e-bike afstand woont, potentiƫle CO2-reductie door aanpassingen in het reisgedrag en het verminderen van ziekteverzuim door duurzaam reizen te stimuleren. Deze inzichten vormen een basis voor het ontwikkelen van een mobiliteitsbeleid.

Praktijkvoorbeelden

Tijdens het webinar deelden we een praktijkvoorbeeld van Industriepark Kleefse Waard, waarbij de Mobiliteitsscan wordt ingezet om duurzaamheidsambities waar te maken. Maurice den Biesen, projectleider van Industriepark Kleefse Waard, deelde zijn ervaringen en benadrukte de potentie en impact van de Mobiliteitsscan. Ook bespraken we een voorbeeld van zorginstelling Marga Klompe, waaruit blijkt dat met simpele gegevens zoals postcodes van medewerkers veel inzichten te verkrijgen zijn. Dit voorbeeld liet zien hoe door actief reizen te stimuleren, zoals wandelen, fietsen of het gebruik van OV, grote resultaten behaald kunnen worden. Zo blijkt dat 84% van de medewerkers actief zou kunnen reizen, wat zou leiden tot een flinke vermindering van CO2-uitstoot, lagere kosten, minder ziekteverzuim en minder behoefte aan parkeerplaatsen.

Webinar gemist? Kijk het hieronder terug:

Wil je ook een mobiliteitsscan laten uitvoeren?

Mis de kans niet om jouw organisatie te transformeren met slimme mobiliteitsoplossingen! Neem contact op het onze mobiliteitsmakelaar en ontdek hoe de Mobiliteitsscan jouw organisatie kan helpen.


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn