Cindy Visser (Visser Duiven): ‘We moeten het met z’n állen doen’

Distributiebedrijf Visser Duiven is gevestigd in Centerpoort Duiven, ten noorden van de A12. Doorstroming van het verkeer op de snelweg is voor het bedrijf van levensbelang. Directeur Cindy Visser zet zich mede vanuit VNO-NCW Arnhem Nijmegen in voor een bereikbare regio: ‘We moeten het toch echt met z’n allen doen.’

Visser Duiven is als familiebedrijf gespecialiseerd in de distributie van pallets & pakketten en verzorgt daarnaast warehousing (opslag). Het heeft dagelijks zo’n 70 auto’s op de weg, met zo’n 90 chauffeurs. Daarnaast werken er mensen op de administratie en in de logistiek. In totaal heeft het bedrijf 160 medewerkers.

Op tijd leveren

‘De A12 is voor ons een belangrijke verkeersader”, vertelt Cindy. ‘Wij verzorgen de distributie voor klanten door heel Nederland. Veel van onze klanten zitten in onze eigen regio, Oost- Nederland. Een bereikbare A12 is nodig voor ons om klanten goede service te kunnen bieden en te kunnen doen wat we beloven: op tijd leveren. Drukte en files onderweg betekent dat ritten naar de klant langer duren en tijd is geld. Maar het is ook vermoeiend en vervelend voor onze chauffeurs.

Slim plannen

File en oponthoud proberen we altijd zo goed mogelijk in te plannen. Dat doen we onder andere met een slim plansysteem, dat voorspelt congestie op basis van eerdere ritten. Onze distributieauto’s vertrekken tussen 5 en 7 in de ochtend en komen terug einde van de middag of begin van de avond. We sturen onze auto’s niet allemaal in één keer de weg op, en proberen de spits te mijden. In de praktijk betekent dat: vroeger of later vertrekken. Dat kost minder tijd en minder energie.

Cindy Visser, foto Visser Duiven

Ritten verdelen

Vorig jaar hebben wij onze productiestrategie aangepast. Eerder reden we met onze eigen wagens de klok rond door heel Nederland. Nu werken we met een aantal partners – eveneens familiebedrijven – waarmee we zendingen uitwisselen voor elkaars regio. Daarnaast zijn we lid van Teamtrans, een samenwerkingsverband met 10 andere vervoerders door heel Nederland. Vanuit het centrale depot in Nieuwegein worden zendingen uitgewisseld en door iedere partner binnen 24 uur geleverd bij de ontvanger. Zo voorkomen we dubbele ritten, maken we minder kilometers en behalen we dus meer resultaat met onze bussen en vrachtwagens. Daardoor ligt de focus nog meer op onze eigen regio en is een bereikbare A12 nog belangrijker voor ons.

Anders naar het werk

Verkeersdrukte en oponthoud is ook lastig voor onze eigen medewerkers in hun woon-werkverkeer. Zij wonen veelal in de regio Arnhem, Duiven en de Achterhoek. Daarom stimuleren we alternatieve vervoersmiddelen. Daarin nemen we ook schone brandstof mee als doel. Ik vind dat we daar als bedrijf een voorbeeldrol in moeten vervullen.

Nog steeds files

Nu mensen vanwege het Corona-virus zoveel mogelijk thuis moeten werken, merken we dat de verkeersdrukte in de rest van het land is afgenomen. Daar hebben we minder vertragingen. Maar hier op de A12 is het nog steeds druk en staat er nog regelmatig file. De vraag is hoe deze uitzonderlijke situatie zich gaat ontwikkelen zodra mensen straks wel weer naar hun werk kunnen. Voor verreweg de meeste van onze eigen medewerkers is thuiswerken geen optie.

Inspiratie

Via VNO-NCW Arnhem-Nijmegen en ondernemersnetwerken zoals Lindus wisselen we ervaringen uit; dat biedt inspiratie. Het is fijn om met andere ondernemers even te kunnen sparren over maatregelen en thuiswerken nu met corona. Als bestuurslid van VNO-NCW Arnhem-Nijmegen ben ik ook verantwoordelijk voor mobiliteit. Mijn doel is ondernemers hier in de regio de urgentie te laten zien en enthousiast te maken om anders te reizen. We hebben het allemaal druk, zeker nu met corona. Maar we moeten het wél met z’n allen doen. Met de overheid, de bedrijven en de onderwijsinstellingen hier in de regio.

Advies voor werkgevers

Bedrijven en organisaties in de a12-regio kunnen gebruik maken van mobiliteitsmakelaar Marc Kemink. Als werkgever kun je veel doen om het verkeer over de A12 te verminderen: woon-werkverkeer beperken, andere routes zoeken en bijvoorbeeld variëren in je starttijd. Bedrijven kunnen het advies van de mobiliteitsmakelaar gratis aanvragen, dus ik zou zeggen: doe er je voordeel mee!

 


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn