Ben jij klaar voor hybride werken?

Het platform 'Zo Werkt Het' organiseert van 14 tot en met 18 juni de Hybride Challenge Week. In deze werkweek worden werkgevers én werknemers per dag meegenomen in de nieuwe manier van werken. Zo maak je makkelijk en snel kennis met de voordelen van hybride werken. Bekijk dagelijks inspirerende webinars met nieuwe inzichten voor o.a. een comfortabelere, duurzamere en vitalere manier van werken. Zo Werkt Het Hybride!

Hybride Challenge Week 14 tot en met 18 juni

Corona heeft op iedereen invloed gehad maar creëerde ook een kans voor een productievere, duurzamere manier van werken. Nadat we in 2020 zoveel mogelijk thuis werkten, breekt nu een tijd aan van hybride werken: gedeeltelijk thuis, gedeeltelijk op locatie. Steeds meer bedrijven en werknemers zien de voordelen hiervan in, waaronder minder CO2-uitstoot, flexibiliteit, hogere productiviteit, minder reistijd én meer ontspannen, buiten de spits, reizen.

Om de positieve kant van het duurzame hybride werken extra te benadrukken organiseert platform 'Zo Werkt Het' de nationale ‘Hybride Challenge Week’ van 14 juni tot en met 18 juni. Op www.zowerkthet.nl/hybride-werken staat een informatiepakket waarmee werkgevers met enkele simpele stappen alle aspecten van hybride werken doorlopen. Daarnaast deelt het platform informatie en tips en krijgt iedere deelnemende organisatie de mogelijkheid om kosteloos advies op maat te ontvangen. 

De voordelen van hybride werken

Hybride werken is samen bepalen wanneer je waar werkt. Werken gaat steeds minder om de daadwerkelijke locatie en steeds meer om aanwezigheid op de juiste momenten waarop het wel nodig is. Zo zorgt hybride werken ook voor minder mobiliteitsproblemen, flexibele werkuren en voor velen meer werkgeluk. Een aantal van de voordelen concreet:

  • Ontspannen aankomen op werk door spits te mijden
  • Minder files
  • Een schonere lucht door CO2-besparing
  • Efficiëntere meetings middels (digitale) vergaderingen
  • We zijn ons bewuster van het belang om samen te werken
  • Medewerkers werken 15% tot 45% productiever (Bron: Forbes)
Hybride werken: Zo Werkt Het

Bij de afgelopen ‘Zo Werkt Het Award 2020’ campagne zagen Slim & Schoon Onderweg en Zo Werkt Het dat steeds meer bedrijven zich voornemen om hybride werken ook na de corona-crisis als de norm te hanteren. Om organisaties hierbij te ondersteunen, biedt Zo Werkt Het hulp met het opstellen van een hybride werken plan. Op www.zowerkthet.nl kan elke organisatie in vijf overzichtelijke stappen zo’n persoonlijk hybride werken plan maken. Op deze manier zorgen bedrijven er samen voor dat ze de voordelen van het nieuwe hybride werken waarborgen. Zo wordt hybride werken de toekomst.

Voucher vergoed 80% kosten extern advies 

Kun je naast de informatie op www.zowerkthet.nl/hybride-werken advies gebruiken om zelf een hybride plan op te stellen? Gebruik dan de thuiswerkvoucher waarmee je 80% van de kosten voor extern advies vergoed krijgt, tot een maximum van € 4.000. Provincie Gelderland geeft een maximum aantal van deze vouchers uit. Lees meer over de thuiswerkvoucher.

Over Zo Werkt Het

Zo Werkt Het is een initiatief van twaalf mobiliteitsregio’s (waaronder ons programma Slim & Schoon Onderweg van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen) en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Samen zetten zij zich in voor duurzaam en slim reizen. Meer over deze campagne en andere (regionale) campagnes staat op www.zowerkthet.nl/hybride-werken. Werkgevers die geadviseerd willen worden over duurzame mobiliteitsoplossingen, lezen hier meer over op www.zowerkthet.nl/regio-arnhem-nijmegen.


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn