DuFor: Lekker fit én minder files door de FietsChallenge A12

A12 Slim Reizen organiseert de FietsChallenge A12. In deze fietswedstrijd worden werknemers van bedrijven en andere forenzen in en rondom De Liemers uitgedaagd op de fiets te stappen naar hun werk. Hoe meer kilometers op de trappers, hoe groter de opbrengst voor goede doelen in de regio. Het Zevenaarse bedrijf DuFor is één van de bedrijven die deelneemt met haar werknemers. Waarom doen zij mee en wat levert het op?

In beweging

“Wij doen mee aan de FietsChallenge A12 omdat velen van ons het afgelopen jaar met Covid en thuiswerken toch wat minder beweging hebben gehad”, vertelt Elsa Wanders van het Zevenaarse bedrijf DuFor, dat kunststof grondstoffen (polyesters) produceert. Deze fietswedstrijd is een leuke manier om daar verandering in te brengen. Inmiddels werken de meesten van ons enkele dagen thuis én een aantal dagen op kantoor. Daarnaast is het voor ons bedrijf belangrijk dat de A12 Arnhem – Zevenaar bereikbaar blijft. Voor medewerkers die verder weg wonen en niet met de fiets kunnen komen, is het goed als hun reis door files niet nóg langer wordt.”

Voor het goede doel

Deelnemers Carlina Hutjes, commercieel medewerker bij DuFor, woonachtig in Duiven: “Ik stapte afgelopen tijd al vaker op de fiets, omdat ik niet meer kon sporten toen alles dicht was. En nu fiets ik ook nog eens voor het goede doel, voor de Voedselbank Zevenaar. Fietsen is fijn om mijn hoofd leeg te maken, zeker op de terugweg van mijn werk. En mijn conditie is ook veel beter geworden.” Haar advies: “Koop een goede (elektrische) fiets, één die ook echt fijn fietst. Dan heb je er nog meer plezier van!” Alleen zou het fijn zijn als het snelfietspad tussen Duiven en Zevenaar wordt afgemaakt: “Dat maakt fietsen naar mijn werk nog leuker én ook veiliger.”

FietsChallenge A12, deelnemers Carlina en Vincent van DuFor (Zevenaar)

Muziek aan en gáán!

Ook Vincent Voskamp, medewerkers magazijn, fietst mee: “Ik ga toch al dagelijks op de fiets naar mijn werk, vanuit mijn huis in Duiven. Door nu mee te doen aan de FietsChallenge A12 steun ik ook nog eens het goede doel ermee. Ook het stukje competitie onderling vind ik wel leuk. Ik wissel het fietsen soms af met rijden op de scooter als het weer wat minder is. Maar over het algemeen bijna altijd met de fiets en dat bevalt erg goed. Muziek aan en gáán!”

Hoe werkt het?

Lijkt het je ook leuk om mee te doen als bedrijf met jouw medewerkers, en te strijden tegen andere bedrijventeams? Of wil je zélf meefietsen met jouw collega’s, of zelfstandig? Kijk op de actiepagina van de FietsChallenge A12 op deze website om te zien hoe je je kunt aanmelden. Doe mee als bedrijf of fiets zelf mee.

 


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn