Fiets je fit de lente in met de FietsChallenge Liemers & Arnhem

Het programma A12 Slim Reizen organiseert de vierde editie van de FietsChallenge Liemers & Arnhem. Het doel is helder: bewoners uit De Liemers en Arnhem stimuleren om de fiets te omarmen als een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor de auto. Deze keer organiseren we een speciale lente-editie, die loopt van de start van de astronomische lente op woensdag 20 maart tot en met woensdag 19 juni. Iedereen kan meefietsen voor een goed doel, persoonlijke gezondheid of besparing op brandstofkosten.

Frisse start

“De lente biedt een perfect moment voor een frisse start, met betere weersomstandigheden en een verhoogde motivatie om de fiets te pakken,” vertelt Sandra Faessen, projectmanager A12 Slim Reizen. “Of je nu een doorgewinterde fietser bent, een enthousiaste recreatieve fietser of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om actief te worden, de FietsChallenge is er voor iedereen. In 2023 namen 757 inwoners uit de regio deel. Zij fietsten gezamenlijk 230.281 kilometers. Met deze lente-editie hopen we meer deelnemers te activeren voor meer gefietste kilometers en een grotere impact op het verminderen van de verkeersdruk op de A12 en gemeentelijke en provinciale wegen in het gebied.”

Meld je aan

Deelname is eenvoudig en gratis. Start op elk gewenst moment tussen 20 maart en 19 juni 2024 na aanmelding op deze pagina. Met de verbeterde fietsapp wordt bijgehouden hoeveel kilometers je fietst, en de verzamelde punten worden omgezet in een donatie aan goede doelen naar keuze in De Liemers of Arnhem. Fietsen tijdens de spits levert dubbele punten op. Deelnemers kunnen ook persoonlijke uitdagingen aangaan en maandelijks prijzen winnen.

Kijk hier voor meer informatie of aanmelden


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn