Knooppunt Velperbroek weekend dicht voor onderhoud; 13 - 16 mei 2022

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan knooppunt Velperbroek. Vanaf vrijdagavond 13 mei 22.00 uur tot maandagochtend 16 mei 2022 05.00 uur is het knooppunt, inclusief de op- en afritten, volledig afgesloten voor verkeer. Het verkeer moet rekening houden met hinder en een omleiding met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten.

Werkzaamheden

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt op knooppunt Velperbroek en alle op- en afritten. Daarnaast vervangen zij de verkeerslussen in de weg en de paaltjes die het verkeer scheiden op de aansluiting vanaf de N325 richting de snelweg A12 (naar Westervoort/Duiven). Om de doorstroming en de veiligheid te verbeteren, passen zij de inrichting van het plein deels aan.

De provincie Gelderland voert tijdens de afsluiting onderhoudswerkzaamheden uit aan de vangrail van de autoweg N348. Door onderhoudswerkzaamheden te combineren wordt de hinder voor de weggebruiker beperkt.

Afsluitingen

Knooppunt Velperbroek is volledig dicht van vrijdagavond 13 mei 22.00 uur tot maandagochtend 16 mei 05.00 uur. De afsluiting is inclusief:

  • De afritten van de A12 uit de richting van Zevenaar en Utrecht
  • De oprit van de van de N325 vanaf kruising Lange Water
  • De oprit van de N348 vanaf aansluiting Velp (1)
  • President Kennedylaan vanuit Velp.

De A12 blijft open; verkeer op de A12 in de richting van Duitsland en Utrecht ondervindt geen hinder van de afsluiting. Verkeer wordt omgeleid via de N336, N338 en de N317 en via de snelwegen A15A50 en A12 in twee richtingen. De extra reistijd bedraagt ongeveer 30 minuten.

Op zaterdag 14 mei 2022 zal, afhankelijk van de werkzaamheden, in de loop van de dag de verbindingsweg komende vanaf de A325 Arnhem richting Westervoort/Duiven opengesteld worden. De omleidings- en adviesroutes worden aangegeven met gele borden langs de weg.

Advies aan weggebruikers

  • Vermijd tijdens de werkzaamheden het knooppunt Velperbroek.
  • Raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie en pas, zo nodig, jouw reis hierop aan.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de borden langs en boven de weg.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de projectpagina A12: onderhoud knooppunt Velperbroek, de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie, of bel gratis met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn