Nachtelijke hinder A12 IJsselbruggen vanwege plaatsen veiligheidsscherm

Aannemerscombinatie Savera Ijsselbruggen brengt in opdracht van Rijkwaterstaat een veiligheidsscherm aan op de A12 IJsselbruggen. Het verkeer op de hoofdrijbaan van Utrecht richting Duitsland moet daarom in de nachten van maandag 18 juli tot vrijdag 22 juli en van maandag 25 juli tot vrijdag 29 juli tussen 19.30 en 06.30 uur rekening houden met de afsluiting van 1 rijstrook. Weggebruikers op de parallelbaan richting Duitsland en de weggebruikers richting Utrecht ondervinden geen hinder van de werkzaamheden.

Op dit moment voert de aannemer voorbereidende werkzaamheden uit, zodat na de zomer de daadwerkelijke renovatie van de middelste (stalen) A12-IJsselbrug kan starten. Binnenkort begint Savera IJsselbruggen met het bouwen van steigers onder de brug. De schermen, die de komende weken worden geplaatst, zijn nodig om de werkzaamheden aan de brug veilig te kunnen uitvoeren.

Renovatie

De stalen A12 IJsselbruggen ten oosten van Arnhem zijn na 60 jaar toe aan renovatie en versterking. De renovatie bestaat voornamelijk uit laswerkzaamheden aan de onderkant van de brug. In 2022 starten we eerst met de middelste stalen brug. Daarna vindt de renovatie van de buitenste stalen brug plaats. De renovatie van de IJsselbruggen gebeurt op een vernieuwende manier. Rijkswaterstaat en Savera IJsselbruggen maken samen het ontwerp én voeren het werk samen uit. Hierdoor verloopt de renovatie voorspelbaarder.

Meer informatie

Meer informatie over (verkeers-)maatregelen op en rond de A12 IJsselbruggen is te vinden op www.rws.nl/A12IJsselbruggen.


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn