Start groot onderhoud John Frostbrug Arnhem: hinder voor gemotoriseerd verkeer

Rijkswaterstaat start met het groot onderhoud aan de John Frostbrug in Arnhem. Het gemotoriseerd verkeer over de brug gaat hierdoor vanaf zaterdag 28 mei tot begin september grote hinder ondervinden. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de gehele periode van de werkzaamheden de brug blijven gebruiken.

Hinder

  • Om de rijstroken op de brug aan te kunnen passen en om de bovenleidingen van de trolleybus te kunnen verwijderen, is de John Frostbrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van zaterdag 28 mei 20.00 uur tot maandag 30 mei 6.00 uur.
  • Van 30 mei tot 23 juli is er slechts 1 rijkstrook stad inwaarts beschikbaar voor het gemotoriseerd verkeer inclusief het openbaar vervoer. Daarnaast blijft er 1 rijstrook stad uitwaarts beschikbaar. Er geldt een maximum snelheid van 30 kilometer per uur.
  • Vanaf 23 juli tot 10 september is de John Frostbrug 7 weken volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer inclusief het openbaar vervoer en de hulpdiensten.

Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de brug. De Trolleybussen worden omgeleid via de busbaan van de Nelson Mandelabrug. Alternatieve routes richting het centrum van Arnhem zijn de N325 Andrej Sacharovbrug (ook wel de Pleijbrug) en de Nelson Mandelabrug.

Groot onderhoud

De onderhoudswerkzaamheden aan de John Frostbrug betreffen het repareren van het betondek, asfalteren, het vernieuwen van de voegovergangen en het schilderen van delen van de brug. Gemeente Arnhem voert tijdens het groot onderhoud noodzakelijke andere werkzaamheden uit in de omgeving van de John Frostbrug. 

Kom met de fiets!

Gemeente Arnhem en Rijkswaterstaat adviseren om tijdens het groot onderhoud zo veel mogelijk gebruik te maken van de fiets. Speciaal vanwege de werkzaamheden aan de John Frostbrug is de FietsChallenge A12 uitgebreid voor werknemers en andere forenzen, die werken in Arnhem-Centrum of Arnhem–Oost. Deelname staat open voor bedrijven en individuele deelnemers. Voor meer informatie: www.fietschallengeA12.nl

Reisalternatieven

Neem de bus of de trein. Werk de komende periode wat vaker vanuit huis. Als je toch met de auto gaat, maak gebruik van het P&R terrein bij het GelreDome en stap over op de bus of huur daar een elektrische fiets. Plan je reis vooral slim én buiten de spitsen. En rijd vooral via Arnhem-Noord de stad in.

Meer informatie

Rijkswaterstaat en de gemeente Arnhem werken samen aan het groot onderhoud van de monumentale John Frostbrug. Rijkswaterstaat doet dit vanuit zijn rol van brugeigenaar en de gemeente Arnhem vanuit de verantwoordelijkheid voor het wegverkeer en mede-eigenaar van de brug. Meer informatie: www.rws.nl/johnfrostbrug.


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn