Uitnodiging e-bike clinic met oud-profwielrenner Henk Lubberding

In de ochtend van 6 september organiseren we voor deelnemers aan de FietsChallenge A12 een e-bike clinic met oud-profwielrenner Henk Lubberding. Henk werd tweemaal Nederlands kampioen en won de klassieker Gent- Wevelgem. Maar liefs dertien keer reed hij de Tour de France. Lubberding zet zich al jaren in voor veiligheid en plezier voor de fietsende e-biker. Er komen jaarlijks steeds meer e-bikers bij en wordt het steeds drukker op de fietspaden. Het wordt er niet altijd veiliger op en er kunnen vervelende en onveilige situaties ontstaan. Tijdens de clinic geeft Lubberding praktische tips.

Altijd iets te verbeteren

Lubberding wil mensen meer gevoel geven op én met de fiets. In korte tijd ziet hij precies hoe mensen op de fiets zitten en wat ze doen. Er valt altijd wel iets te verbeteren. Bij sommigen staat het stuur niet op de juiste hoogte. Waardoor je je armen niet kunt ontspannen en je allerlei klachten krijgt in je nek en je rug. Veel mensen zitten volgens Henk op een verkeerd zadel. Als je ontdekt dat fietsen geen pijn hoeft te doen en dankzij de juiste houding erg ontspannen kan zijn, zal je meer gaan fietsen. Dit zorgt voor meer comfort én plezier. Oh ja: je hoeft dus geen wielrenner te zijn om aan deze clinic mee te doen.

Waar en wanneer?

Er is een fietsclinic met Henk Lubberding op dinsdagochtend 6 september van 9.00 uur tot 12.00 uur op het terrein van de gemeente Zevenaar aan de Kerkstraat 27. Meld je wel vooraf even aan. De clinic is gratis. Er kunnen per dagdeel ongeveer 15 personen deelnemen. Neem gerust jouw collega of partner mee. Dat is dubbel zo gezellig. Wie deelneemt aan de clinic moet zijn of haar eigen fiets meenemen. Mocht er veel belangstelling zijn dan proberen wij ’s middags ook een clinic te organiseren. Aanmelden voor de clinic kan via het aanmeldformulier.


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn