Webinar 'Slim gebruikmaken van subsidies voor bestel- en vrachtwagens'

Rijdt jouw bedrijf met één of meer bestel- of vrachtwagens? Dan kun je in 2024 gebruikmaken van diverse subsidies om je wagenpark te verduurzamen. De logistiek makelaars van Slim & Schoon Onderweg vertellen je graag wat de subsidies inhouden. Dat doen we tijdens een webinar op 30 januari 2024, van 13.00 tot 14.00 uur.


In 2024 zijn er diverse subsidies om je wagenpark te verduurzamen. Tijdens het webinar hoor je in ieder geval alle ins en outs over deze drie subsidies:

· AanZET: voor zero-emissie vrachtwagens. De subsidie is aan te vragen vanaf 26 maart 2024. De subsidiebedragen lopen uiteen van 7.500 tot 115.200 euro en verschillen per type voertuig en type organisatie. Je kunt per dag een aanvraag voor één zero-emissie vrachtwagen indienen.

· SEBA: voor zero-emissie bestelwagens. De startdatum van de subsidie is nog niet bekend; aanvragen kan op zijn vroegst eind maart 2024. Het subsidiepercentage bedraagt 7% voor grote ondernemingen, 10% voor middelgrote ondernemingen en 12% voor kleine ondernemingen, tot maximaal 5.000 euro per bestelauto.

· SSEB: voor zero-emissie bouwmaterieel. Ook trucks vallen onder deze regeling, als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Ze moeten bijvoorbeeld in de bouw ingezet worden en een bepaalde SBI-code en opbouw hebben. De SSEB is vanaf 5 maart 2024 aan te vragen.

We zien je graag op 30 januari! Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website van Slim en Schoon Onderweg.


Deel deze informatie Icoon Twitter Icoon Facebook Icoon LinkedIn